Redovnik i sotona Novo!

0 preuzimanja

redovnik_animacijaNekom redovniku došao sotona sa povelikim svitkom u ruci - ispisanim s obje strane. ''Što je to?'', pitao je redovnik. ''To je popis tvojih grijeha'', rekao je sotona. Nakon pomnog proučavanja redovnik je vidio da sotona ima potpuno pravo. Na svitku su bili zapisani grijesi koje je davno učinio i zaboravio. ''Dobro'', odgovorio je redovnik, ''je li to sve?'' ''O, ne'', uzviknuo je sotona, ''postoji drugi popis.'' ''Što čekaš? Donesi i njega'', rekao je redovnik. Uskoro se sotona vratio s novim svitkom koji je bio otprilike iste veličine kao i prvi. I redovnik se ponovno složio da su na popisu njegovi vlastiti davno zaboravljeni grijesi. ''Je li to sve?'' ponovno je pitao redovnik. ''Ne, ima još jedan!'' rekao je sotona. ''Pođi onda i njega donesi'', zatraži redovnik. Sotona se vratio s trećim svitkom, a redovnik je nakon što je i njega pažljivo proučio rekao: ''Da, sve su to moji grijesi. Ja sam ih sve počinio. Ima li još?'' ''Ne'', odgovorio je sotona, ''to je sve.'' Rredovnik je otišao do pisaćeg stola, umočio pero u crvenu tintu i na sva tri svitka napisao: ''Krv Isusa, Sina njegova čisti nas od svakoga grijeha.'' (1 Iv 1,7). Razočarana i gnjevna pogleda, sotona se okrenuo i nestao. I ja sam kriv kao i redovnik.

Ali, kad prihvatim Isusa Krista kao svog Spasitelja mogu preko stranica moga bijednog i nedostojnog života napisati divne riječi svetoga Ivana: ''Krv Isusa, Sina njegova čisti nas od svakoga grijeha.'' (1 Iv 1,7)

Pregleda: 776 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Bi li pobjegao?
Bi li pobjegao?

Nakon što pročitaš ovo pismo postavi si pitanje: "Bi li pobjegao?" Zamisli da se ovo sada događa - upravo tebi...

Stvari, gotovo uvijek, nisu kako izgledaju
Stvari, gotovo uvijek, nisu kako izgledaju

Kod jedne bogate obitelji su se zaustavila dva putujuća anđela kako bi prenoćili. Obitelj nije bila gostoljubiva i poslali su anđele u jednu malu hladnu prostoriju koja im je služila kao podrum iako su imali gostinjsku sobu.

Zanimljivosti

Najmonumentalnija islamska građevina na Zapadu je Velika džamija (Mezquita) u Cordobi u Španjolskoj. Premda skromne vanjštine dojmljiv je sklad oblika “šume” od 856 stupova ispod dvostrukih polukružnih i potkovastih lukova.

Humor

Pastoru umrla žena i on se nije osjećao sposobnim održati službu. Biskupu je poslao telegram: JUČER MI JE UMRLA ŽENA! MOLIM POŠALJITE ZAMJENU ZA IDUĆU NEDJELJU.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)