Neodgovorni liječnik Novo!

0 preuzimanja

lijecnik_poucna_prica_clipartJednog su liječnika pozvali da hitno dođe u bolnicu operirati bolesnog dječaka. Došao je žurno; odmah na ulazu zaogrnuo se kirurškim ogrtačem i uputio ravno u salu za operacije. U hodniku ispred sale zatekao je bijesna dječakovog oca. Čim je čovjek vidio liječnika, počeo se derati na njega: “Zašto vam je trebalo toliko dugo?! Zar ne znate da je život moga sina u opasnosti?! Gdje vam je osjećaj odgovornosti? Kakav ste vi liječnik???” „Čim sam dobio poziv uputio sam se u bolnicu. Nisam mogao brže stići. A sada bih vas zamolio da se smirite kako bih mogao u miru obaviti svoj posao” rekao je liječnik. “Da se smirim?! Ja da se smirim?! A što da je vaš sin u toj prostoriji sada, biste li se vi smirili?? Da vaš sin umire, kako biste se vi ponašali???” bijesno je uzvratio otac. Operacija je dugo trajala. Liječnik je nakon nekoliko sati izašao s riječima: “Hvala Bogu, vaš sin je izvan životne opasnosti!” Ne čekajući reakciju dječakova oca, liječnik je izjurio iz bolnice govoreći: “Ako imate pitanja, obratite se sestri.” “Zašto je ovaj liječnik ovako arogantan??!! Nije mogao pričekati ni minutu da ga upitam za stanje svoga djeteta!?!” pitao je otac čim je ugledao medicinsku sestru. Sestra mu je odgovorila: ”Njegov sin je prekjučer poginuo. Bio je na pokopu kad sam ga pozvala radi hitne operacije vašeg.” Ne sudi drugoga dok u njegovim cipelama nisi barem pola sata hodao njegovim putem.

autor nepoznat

Pregleda: 637 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Božićne zanimljivosti
Božićne zanimljivosti

Grof Nikola Monte Mellini napisao je godine 1709. nekoliko stihova i rečenica s lijepim željama za Božić te poslao svojim prijateljima i rodbini, stoga se smatra izumiteljem božićnih čestitki. Iako je zamisao bila lijepo prihvaćena slanje čestitki za Božić proširilo se tek u 19. stoljeću kada su dvije tiskare u Milanu počele prodavati razglednice s prigodnim crtežima.

Molitvena pravila
Molitvena pravila

anđeo_molitva1. Uzmi dnevno par minuta vremena, budi sam u tišini. Otpusti tijelo, razum i srce.

2. Govori s Bogom, jednostavno i prirodno. Ispričaj mu sve što imaš na srcu. Govori mu svojim riječima. On ih razumije.

3. Vježbaj razgovor s Bogom, kad si kod svog svakodnevnog posla. Zatvori na par sekunda oči, tamo gdje jesi: u dućanu, za pisaćim stolom, u autobusu...

4. Sjeti se činjenice, da je Bog uvijek uza te i da ti pomaže. Ne smiješ stalno na Boga navaljivati i moliti ga za blagoslov, nego pođi od činjenice da te on želi blagosloviti.

5. Moli s uvjerenjem, da će tvoje molitve preko svih mora i planina zaštiti one koje voliš i da su oni okupani u Božjoj ljubavi.

6. Kad moliš imaj pozitivne a ne negativne misli.

7. Trebaš uvijek u molitvi utvrditi da si spreman prihvatiti Božju volju kako on to hoće.

8. Stavi kod molitve sve u Božje ruke. Moli za snagu, da možeš činiti najbolje što možeš, ostalo s punim povjerenjem prepusti Bogu.

9. Pomoli se i za one, koji te ne vole, ili koji su ti učinili zlo. To će ti dati izvanrednu snagu.

10. Dnevno izreci molitvu za tvoju domovinu i za mir u svijetu. Najjednostavnija uputa glasi: govori s Bogom tako kao da sjedi na stolici do tebe u sobi i da ti govori: Što želiš da ti učinim?

(Theodor Bovet, liječnik u Zürichu)

Zanimljivosti

Egipatski svećenici su osim faraona Amonovim sinom proglasili samo Aleksandra Velikog sina Filipa II i epirske princeze Olimpije. Aleksandar je jedini stranac koji je ikada nosio ovaj naslov, a inače je za vrijeme svojih pohoda u Egiptu dočekan kao osloboditelj.

Humor

Liječnik: “Morat ćete hitno na operaciju, sluh vam je strašno oslabio.” Župnik: “Molim vas odgodite za 3 mjeseca dok orguljašica ode u mirovinu.”

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)