Naravno i nadnaravno Novo!

0 preuzimanja

vrecaStarče, netko vjeruje u naravno, a drugi opet u nadnaravno i svatko vidi ono u što vjeruje! - primijeti neki čovjek. - Pa što je tu čudno? - upita Starac. Tko gurne ruku u vreću s brašnom, izvadit će brašno! A tko pruži ruku u vreću soli, izvadit će sol. - Da - prigovori čovjek - ali stvar je u tome da neki tvrde kako je vreća soli zapravo prazna! - To je bar jednostavno. Gurni ruku do dna, pa ćeš znati. - Do dna?- zine čovjek i ostane zamišljen. - A kako drugačije? Ako ideš samo do pola, nećeš nikad biti siguran ni u što! - Starac zatim pogleda svog sugovornika s velikim mirom. -To ili vjeruj onome čija je vreća.

Božidar Prosenjak

Pregleda: 946 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

Vinograd - poučna priča o alkoholizmu
Vinograd - poučna priča o alkoholizmu

Kad vidje seljaka gdje sadi vinograd, vrag se obradova i pomisli: "Grožđe će biti moje i opskrbljivat će čitavo moje kraljevstvo. Vinograd će stalno rađati."

Bogataš i siromah
Bogataš i siromah

Živio jednom neki bogat čovjek. Bio je široke ruke i rado je pomagao drugima. Do njega je imao kućicu siromah koji se u životu nije nagledao obilja, nego što je imao, raspoređivao bi tako da što bolje poveže kraj s krajem.

Zanimljivosti

Uz janje, beskvasni kruh i gorko zelje za vrijeme pashalne večere oko stola kruže četiri obredne čaše vina.

Humor

Policajac zaustavi svećenika, obavi alkotest i kaže mu: – Velečasni, vi ste pili! – Dobro, jesam malo. Ali oprostite mi. – Dobro, opraštam Vam, a za pokoru ćete mi dati 300 kuna!

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)