O ljubavi i prijateljstvu - izreke Novo!

0 preuzimanja

leptir-ilustracijaPreviše vremena provodimo u traženju prave osobe koju bi voljeli ili u nalaženju mana onima koje već volimo, a zapravo bi trebali usavršavati ljubav koju dajemo.

Ne možeš nikoga natjerati da te voli. Sve što možeš je biti netko koga se može voljeti. Ostalo je do osobe da shvati da si vrijedan ljubavi.

Uvijek ljubi srce koje te povrijedi, ali nikad nemoj povrijediti srce koje te ljubi.

Kad voliš, pusti voljeno biće od sebe; ako ti se vrati, zauvijek će ostati tvoje. Ako ode i ne vrati se, nije ti nikada ni pripadalo.

Potrebna je samo minuta da nekoga primijetimo, sat da nam se svidi, dan da ga zavolimo, ali potreban je cijeli život da ga zaboravimo!

Ljubav nije savršena kada volimo savršenu osobu, već kada savršeno volimo nesavršenu osobu.

Iskusio si pravu ljubav tek kada zanemariš osjećaje, strasti i romantiku i pri tome otkriješ da ti je nakon svega još uvijek stalo!

Ako te netko ne voli onako kako bi ti htio, to ne znači da nisi voljen cijelim njegovim bićem.

Ljubav ima svoje vrijeme, svoje trenutke i svoje razloge! Ne možeš ju zadržati uz sebe. Možeš je zagrliti kada dođe i biti sretan što je u jednom trenu tvoga života bila s tobom!

Ljubav znači ne mrziti nikoga, bez obzira na to koliko lošeg ti je učinjeno. Ako možeš nastaviti voljeti i dalje, unatoč patnji i boli, tada je to prava ljubav.

Znaj da baš nitko ne zaslužuje tvoje suze. Onaj tko ih uistinu zaslužuje neće te nikada rasplakati.

Nitko se ne može vratiti da bi započeo ispočetka - svatko može početi od sada i napraviti sasvim novi kraj.

Prijatelji su poput zvijezda; ne možeš ih uvijek vidjeti, ali znaš da su tu negdje.

Mnogi ljudi dolaze i odlaze iz našeg života, ali samo istinski prijatelji ostavljaju tragove na našim srcima.

Sve dok imamo uspomene, ostaje nam prošlost, sve dok imamo nadu, čeka nas budućnost. Sve dok imamo prijatelje, nijedan dan ne trošimo uzalud.

Pravi prijatelj je onaj tko poznaje sve tvoje mane, ali mu je ipak stalo do tebe.

Nitko neće pamtiti što si govorio niti će pamtiti što si učinio. Ali, svatko će zapamtiti kako se zbog tebe osjećao.

Ne napuštaj staroga prijatelja, jer nikad nećeš naći nekoga tko ga može zamijeniti; prijateljstvo je kao vino, sve je bolje što je starije.

Pregleda: 1776 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Gospodinovo boravište
Gospodinovo boravište
crkva-missouriNeki čovjek pođe na molitvu u Dom Gospodnji. Usput zastane kod svojeg susjeda pa ga pozove da pođe s njim. - Ne mogu - reče mu susjed - dijete mi leži u ognjici i ne želim ga ostaviti sama. - Pođi sa mnom - reče čovjek - molit ćemo Gospodina za tvoje dijete i on će sve okrenuti na dobro. - Hvala ti - reče mu susjed - ali ja osjećam da moram ostati kod kuće. - Čovjek ga ostavi i pođe dalje. U Domu Gospodnjem molio je dugo, ali je osjećao da njegova molitva nikamo ne dopire, da ga Gospodin ne čuje. I on zavapi. - Gospodine, zar me ne čuješ? - Reci što išteš - odazva se Gospodin - Nisam stigao prije do tebe jer sam bio kod tvog susjeda da mu dijete njegujem i da ga ohrabrim.

Stjepan Lice

Nemoj reći oče...
Nemoj reći oče...

molitva_ilustracijaNEMOJ REĆI OČE, AKO SE SVAKI DAN NE PONAŠAŠ KAO SIN.

NEMOJ REĆI NAŠ, AKO ŽIVIŠ IZOLIRAN U SVOJOJ SEBIČNOSTI. NEMOJ REĆI KOJI JESI NA NEBESIMA, AKO MISLIŠ SAMO NA ZEMALJSKE STVARI. NEMOJ REĆI SVETI SE IME TVOJE AKO PSUJEŠ I SPOMINJEŠ BOŽJE IME UZALUD. NEMOJ REĆI DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE AKO NE STVARAŠ MIR NA ZEMLJI. NEMOJ REĆI BUDI VOLJA TVOJA, KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI, AKO NE PRIHVAĆAŠ BOŽJU VOLJU I KAD JE TEŠKO. NEMOJ REĆI KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI DAJ NAM DANAS AKO SE NE BRINEŠ ZA GLADNE, BESKUĆNIKE I NEPROSVJEĆENE. NEMOJ REĆI OTPUSTI NAM DUGE NAŠE AKO NISI SPREMAN OPROSTITI DRUGIMA POGREŠKE, UVREDE,OMALOVAŽAVANJA, RUGANJE, PONIŽAVANJE… NEMOJ REĆI I NE UVEDI NAS U NAPAST AKO IMAŠ NAMJERU OSTATI U GRIJEHU ILI DALJE GRIJEŠITI. NEMOJ REĆI NEGO IZBAVI NAS OD ZLA AKO SE NE BORIŠ PROTIV ZLA. NEMOJ REĆI AMEN AKO JOŠ NISI SHVATIO MOLITVU OČE NAŠ.

Zanimljivosti

Od 264 pape 131 je promijenio ime, ali niti jedan se nije zvao Petar osim sv. Petra. Zanimljivo je i da se papa Ivan XIV krštenim imenom zvao Pietro tj. Petar. Prvi papa koji je promijenio ime je Ivan II. Njegovo pravo ime bilo je Merkur i zvučalo je previše poganski.

Humor

– Što je Bog radio sedmoga dana, nakon što je sve stvorio? – Otišao na svetu Misu.

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)