Priprema Novo!

0 preuzimanja

racunalo_animacijaNeki je bogati trgovac naručio kod slikara sliku koja je trebala predstavljati samo jednog pijetla, ali što je moguće savršenije.

Poslije narudžbe trgovac je čekao više godina, a da nije slikara niti vidio niti čuo što o njemu. Napokon mu dosadi čekanje i ode vidjeti što je sa slikom. A od slike ništa. Slikar ponudi trgovcu da sjedne, a on se dade na posao. Za četvrt sata slika je bila gotova. Krasna! Umjetnina! Bez prigovora! Trgovac je bio oduševljen, ali zabezeknuo se kad je čuo ogromnu svotu koju se slikar usudio tražiti za posao od samo petnaest minuta. Razljutio se i nije htio platiti. No slikar pokaže na gomilu papira koja je stajala u sobi, velika kao čovjek - na svakom je komadu papira bila slika pijetla. "Ove sam slike", reče "tri godine crtaoda bih se uvježbao i kako bih mogu u tako kratkom vremenu, kao što ste vidjeli, naslikati tako lijepu i savršenu sliku. Moram dakle primiti plaću i za vrijeme moje duge pripreme."

Trgovac je uvidio da slikar ima pravo i platio račun.

Pregleda: 819 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Zahvalnost - kratka priča
Zahvalnost - kratka priča

Živjela dva pustinjaka u nekoj oronuloj kolibi. Dijelili su jedini sobičak koji su imali. Dane su provodili propovijedajući po okolnim selima.

Sija li kod vas sunce?
Sija li kod vas sunce?

- pripovijest iz davnih vremena

Zanimljivosti

Prelijepa Sagrada Familia (Sv. Obitelj) crkva koju je u Barceloni projektirao Antonio Gaudi gradi se od 1882. godine i još uvijek nije dovršena. Zanimljivo je da to nije crkva koja se najduže gradi u povijesti; npr. katedrala u Antwerpenu u Belgiji građena je 269 godina.

Humor

Na satu vjeronauka. – Koji su grijesi propusta? – Oni koje smo zaboravili učiniti!

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)