Priča o istini Novo!

0 preuzimanja

Priča koja pripada svim narodima: Neki mladić krenuo je u svijet tražiti Istinu. Tražio je preko sedam mora i preko sedam gora. Pitao je sunce, pitao je mjesec, pitao je vjetrove. Troje je cipele izgazio i napokon je našao. Istina je bila stara i ružna. Mladić je ostao s njom tri godine. Ona ga je naučila mnogim stvarima. Došlo je vrijeme rastanka. Na rastanku, Istina ga je upitala: - Hoćeš li učiniti nešto za mene? - Hoću - obećao je mladić. - Kad se vratiš među ljude i kad te pitaju o meni, reci im da sam mlada i lijepa.

Pregleda: 2369 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Zanimljivosti

Biblija je do sada prevedena na oko 2 350 svjetskih jezika, a na svijetu postoji oko 6500 jezika. Sa godišnjom prodajom od gotovo 20 milijuna primjeraka knjiga je koja je doživjela najviše izdanja.

Humor

Ne mora vaš sin nužno postati svećenik, uvjerava voditelj sjemeništa oca jednog sjemeništarca. “Znate i sami da nije pretjerano inteligentan, a i materijalne potrebe za školovanje nisu male…” “Da, ali on je tako ponizan” – na to će otac. “Istina, ali to je dovoljno samo da postane svetac, ali ne i da bude svećenik.”

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)