Međuškolska vjeronaučna olimpijada za osnovnu školu

24. siječnja 2014.

Međuškolska natjecanja iz vjeronauka za osnovnu školu u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji održana su 24. siječnja 2014. godine u sedam škola – sjedišta stručnih vijeća.

Na natjecanju su sudjelovale 54 ekipe. Ekipe broje četiri učenika. Svaki je učenik samostalno rješavao pisani kojim je mogao osvojiti 100 bodova, tako da je ekipa mogla ostvariti maksimalno 400 bodova.

Najveći broj bodova – 386 – osvojila je ekipa Osnovne škole Sućidar iz Splita koju je pripremao vjeroučitelj don Ivan Čotić. Zatim slijede Osnovna škola Ostrog iz Kaštel Lukšića pod vodstvom vjeroučitelice Ane Biliškov sa 379 bodova i Osnovna škola kneza Mislava iz Kaštel Sućurca pod vodstvom vjeroučitela Joška Krokara s 362 boda.

Na nadbiskupijskom natjecanju, koje će se održati 19. veljače ove godine u Osnovnoj školi Trilj u Trilju, sudjelovat će dvadeset najboljih ekipa, bez obzira kojem stručnom vijeću pripadaju.

r e z u l t a t i – po stručnim vijećima

Zanimljivosti

U informatičkoj tvrtci Nutzwerk iz Leipziga vrijedi strogo pravilo prema kojem u uredima nema cviljenja i žaljenja. Pesimisti, grintavci i cvilidrete imaju pravo na dva uzdaha nezadovoljstva. Omakne li im se treći, put prema burzi širom im je otvoren. Dobro raspoloženje ključno je za uspješno obavljanje posla.

Humor

Na vjenčanju. – Pristaje li mladoženja promijeniti status u oženjen? – Da. Pristaje li mlada promijeniti status veze u udata? – Da. Molim kumove da lajkaju.

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)