Međuškolska vjeronaučna olimpijada za osnovnu školu

24. siječnja 2014.

Međuškolska natjecanja iz vjeronauka za osnovnu školu u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji održana su 24. siječnja 2014. godine u sedam škola – sjedišta stručnih vijeća.

Na natjecanju su sudjelovale 54 ekipe. Ekipe broje četiri učenika. Svaki je učenik samostalno rješavao pisani kojim je mogao osvojiti 100 bodova, tako da je ekipa mogla ostvariti maksimalno 400 bodova.

Najveći broj bodova – 386 – osvojila je ekipa Osnovne škole Sućidar iz Splita koju je pripremao vjeroučitelj don Ivan Čotić. Zatim slijede Osnovna škola Ostrog iz Kaštel Lukšića pod vodstvom vjeroučitelice Ane Biliškov sa 379 bodova i Osnovna škola kneza Mislava iz Kaštel Sućurca pod vodstvom vjeroučitela Joška Krokara s 362 boda.

Na nadbiskupijskom natjecanju, koje će se održati 19. veljače ove godine u Osnovnoj školi Trilj u Trilju, sudjelovat će dvadeset najboljih ekipa, bez obzira kojem stručnom vijeću pripadaju.

r e z u l t a t i – po stručnim vijećima

Zanimljivosti

Indijski babe imaju razne vrste zavjeta. Npr. stojeći baba nije sjeo 12 godina, ili baba s jednom rukom u zraku, koji stoji na jednoj nozi, oni koji se zavjetuju na šutnju, strogi vegetarijanci koji jedu samo otpadnute plodove ili oni koji godinama ništa ne stave u usta, babe koji nacrtaju krug u šumi ili u planini i ne miču se iz tog kruga.

Humor

“Velečasni, mogu li spasiti dušu ako za crkvu dam 10 000 kuna?” – pita škrtac na umoru. “Nisam siguran, ali ja bih na Vašem mjestu pokušao.”

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)