Dekalog prijateljstva Novo!

0 preuzimanja

dekalog_prijateljstvoNe boj se pokazati prijatelju kakav si zaista, jer lijep si ako sam sebe prihvatiš! Svatko ima nešto važno i pozitivno; pokušaj to otkriti! Ne koristi svoje snage za nadmetanje s prijateljem nego ih udruži s njegovim snagama! Ako te tvoj prijatelj ne potraži, potraži ti njega! Oproštaj je najveće iskušenje snage daji ga i prihvaćaj cijelim svojim bićem! Ne srami se pred svojim prijateljem rasteretiti, smijati se ili plakati! Tvoj prijatelj ima svoje ime, nemoj ga zaboraviti! Velik si ako priznaš svoje pogrješke! Ne prilagođavaj svoje mišljenje željama drugih! Ne zaboravljaj obveze a zaboravljaj uvrede! autor nepoznat  

Pregleda: 2086 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Vrijednost čovjeka
Vrijednost čovjeka

Kad su Al-Kavarzima, oca algebre, pitali kako bi ocijenio čovjeka odgovorio je:

- ako je čovijek pošten i moralan, to je = 1

Poruka s pustinjskog kamena - o pohlepi
Poruka s pustinjskog kamena - o pohlepi
Prelazeći pustinju neki čovjek naiđe na ogroman kamen koji je do pola bio zakopan u pijesak. PREVRNI ME I BIT ĆU TI OD KORISTI pisalo je na kamenu ne pretjerano lijepim rukopisom Čovjek je bio uvjeren da se ispod kamena nalazi blago, pa je pokušao prevrnuti kamen. Kamen je bio težak, a vrućina velika, stoga je satima kopao, otkopavao, gurao... Nakon nekoliko sati napornog rada uspio je, i zaprepašten otkrio da ispod kamena nije blago već novi natpis POHLEPA JE UZROK SVIH ZALA NA ZEMLJI. ZAPAMTI OVO I POSTAT ĆEŠ BOLJI ČOVJEK.

Zanimljivosti

U hramu Kalbher u Ujainu (Indija) postoji kip Shive koji pije alkohol.Tisuće Hindusa koji inače ne smiju piti alkohol svakodnevno hodočaste noseći sa sobom boce viskija koje upravitelji hrama daju Aghorima.

Humor

Nakon propovijedi pita biskup nemirnu djevojčicu: “Zašto ti hodaš po crkvi dok svi ostali sjede?” – “A zašto ti govoriš dok svi ostali šute?” – odgovori djevojčica.

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)