Sunčati dušu - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

Papua_nova_gvinea

Neki misionar iz Papue Nove Gvineje zapazi kako jedan od njegovih novokrštenika, ponosni poglavica plemena Kanaka, na kraju svake mise dolazi pred svetohranište i tamo dugo ostaje uspravan kao svijeća, razgolićenih grudi. Bio je vrlo jednostavan čovjek, još nije ni počeo čitati Bibliju.

Jednoga ga dana misionar, ne mogavši više obuzdati znatiželju, upita što to on radi pred svetohraništern. Poglavica mu smiješeći se odgovori: »Sunčam dušu!«

B. Ferrero

Pregleda: 838 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Naravno i nadnaravno
Naravno i nadnaravno

Starče, netko vjeruje u naravno, a drugi opet u nadnaravno i svatko vidi ono u što vjeruje! - primijeti neki čovjek. - Pa što je tu čudno? - upita Starac.

Darivanje
Darivanje

Ulicom je prolazila majka s djetetom. Dječak je u ruci držao kolač. Došli su do prosjakinje pored koje je sjedio prljavi dječak u prevelikoj odjeći.

Zanimljivosti

Slika Čudotvorne Gospe Sinjske, rad nepoznatog venecijanskog majstora iz 15. st. štovala se 150 g. u Rami u Bosni. U Sinj je prenesena 28 godina prije čudesnog oslobođenja od Turaka tj. 1687. godine.

Humor

Bila jednom četvorica po imenu Svatko, Netko, Bilo tko i Nitko. Trebalo je obaviti jedan vrlo važan posao i Svatko je mislio da će ga Netko obaviti. Bilo tko je to mogao učiniti, a Nitko nije htio. Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilo tko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne želi obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije učinio ono što je mogao napraviti Bilo tko.

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)