Molitva nepoznatog vojnika Novo!

0 preuzimanja

molitva_ruke_krizMolio sam Boga za jakost, a on me načinio slabim da bih bio skroman i ponizan.

Molio sam njegovu pomoć da bih činio velika djela, a on me učinio malenim da bih činio dobra djela. Molio sam za bogatstvo i dobra da bih bio sretan i bezbrižan, on me učinio siromašnim da bih bio mudar, neovisan i slobodan. Molio sam za sve svari ovoga svijeta kako bih uživao život. A on mi dade život da bih se radovao stvarima u svijetu. Ništa nisam dobio od onog sto sam tražio, ali sam dobio sve ono što je bilo dobro za mene. Moja je molitva bila protiv mene uslišana. Ja sam blagoslovljen čovjek medu ljudima.

Nepoznati vojnik na ratištu

Pregleda: 836 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 24. 09. 2019.

Slični dokumenti

Iskustva s ljudima - rizik
Iskustva s ljudima - rizik
rizik-ilustracija1Tko se zauzima za druge RISKIRA da bude odbačen. Tko se oslanja na druge RISKIRA da bude izigran. Tko se povjerava drugima RISKIRA da bude izdan. Tko pomaže drugome RISKIRA da doživi nezahvalnost. Tko ljubi RISKIRA da bude ostavljen. A tko ništa ne riskira… nepoznati autor
Osmijeh
Osmijeh
osmjeh_ilustracijaOsmijeh je kao zeleno svjetlo na semaforu, Kao slatko grožđe na stolu, kao cika djece u toplome moru; Osmijeh je kao novac iz punog novčanika za beskućnika, kao sloboda za uznika; osmijeh je poput kruha za gladna čovjeka. Smiješiti se, to nije posao lak. Ti svojim osmijehom svijetliš i razgoniš mrak. Tvoj osmijeh je uvijek za druge i samo za druge ga nosiš… I, upamti dobro, što više ga trošiš, još više potom tvoje srce puni životom. Imati osmijeh na licu, to ti je kao hodati s vrećom i sve oko sebe darivati srećom. Osmijeh je kao najljepši cvijet za voljeno biće. Iz osmijeha mijenja se svijet i bolji niče. (Božidar Prosenjak)

Zanimljivosti

Panamski biskup Tomas de Berlange istraživao je Galapagos točno 300. godina prije Charlesa Darwina. U svojim bilješkama spominje morske guštere, slonovske kornjače, egzotične ptice. Ova stvorenja u njegovo vrijeme nisu se bojala ljudi. Strah od ljudi pojavio se s redovitim dolascima pomoraca koji su obnavljali zalihe mesa slonovskim kornjačama.

Humor

Župnik posjeti obitelj koja je nedavno doselila u grad, pa upita djevojčicu koja ide u prvi razred osnovne škole: – Znaš li tko je Isus? Djevojčica šuti i sliježe ramenima. Na to će župnik majci: – Pa kako je moguće da vaša kći ne zna ni tko je Isus? Mama odgovori: – Nemojte joj zamjeriti, tek smo došli u ovaj grad i još nikoga ne poznajemo.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)