Bolja metoda Novo!

0 preuzimanja

anegdota iz života

komedija-ilustracijaProslavljeni komedijaš Grock dobije pismo puno uvreda.

Prijatelji mu preporuče tužiti autora pisma. Ipak, postoje granice, rekoše mu.

Grock je odbio prijedlog je je imao bolju metodu.

Vratio je pismo pošiljatelju uz primjedbu: Jučer sam primio priloženo pismo. To pismo sada šaljem Vama jer Vi kao ugledan građanin morate znati da neki prevarant i bestidni mangup u Vaše ime šalje pisma.

Srdačni pozdrav!

Pregleda: 792 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Dvije trgovine - poučna priča
Dvije trgovine - poučna priča
kucica_gljiva_ilustracijaLevi se jednom žalio svojem rabinu: Rabi, imam trgovinu. Teško radim od zore do mraka. A opet, jedva preživljavam. Onaj kršćanski lopov, koji ima trgovinu nasuprot mene, svaki je dan bogatiji. Rabin mu, nakon dužega razmišljanja, odgovori: Vidi, Levi. Stvar je vrlo jednostavna. On se bavi samo svojom trgovinom, dovoljna mu je njegova sposobnost i njegov rad i posao mu dobro ide. Ti se pak brineš za dvije trgovine: za svoju i za njegovu. I zato ti nisu dovoljni samo tvoj rad i tvoje sposobnosti.
Dan spomena na mrtve
Dan spomena na mrtve

Usnih san:

Anđeo me povede na neko tihom svjetlošću obasjano groblje. Bijaše tjeskobno. Vodio me između grobova i pokretom ruke nukao me da čitam natpise na njima.

Zanimljivosti

Svakog petka iz samostana sv. Spasitelja u Jeruzalemu kreće križni put Ulicom bola (Via Dolorosa) do Kalvarije osim prvog petka nakon Božića i ako je sam Božić u petak. U slučaju nevremena križni put je u crkvi.

Humor

Pita profesor povijesti Ivicu: ‘Što je bilo nakon Napoleonove smrti?’ ‘Sprovod, profesore.’

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)