Domišljata ljubav Novo!

0 preuzimanja

Isus - Čuj! - predloži neki bogataš svom siromašnom prijatelju. - Imam za tebe jedan posao. Dobro ćeš zaraditi! Siromašni čovjek je dobro znao da je jedna od najvećih ludosti biti ohol u siromaštvu, ali čestitost mu ipak ne dopusti da prihvati prijedlog, nego reče: - Ne mogu pristati na tvoju ponudu. - Zašto? - Jer si taj posao izmislio samo zato da meni pomogneš, a ja ne želim da ti zbog mene budeš na šteti. - Slušaj - odgovori bogataš - ti i ja smo prijatelji, zar ne? Ne znači li to da smo u nekoj vrsti ljubavi? … E vidiš, moja ljubav je domišljata!

Božidar Prosenjak

Pregleda: 699 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Nepodnošljivost
Nepodnošljivost

Otac Abraham je veći dio svog života proveo u pustinji. Prolaznici su bili prava rijetkost. Jedne večeri se namjerio jedan prolaznik na Abrahamov šator.

Zašto me siliš kroz pustinju
Zašto me siliš kroz pustinju
pustinja-kaktusZašto me siliš, Gospodine, da idem kroz pustinju? Mučim se u trnju. Kad treba mi samo jedan znak od Tebe, da se pustinja promijeni, da suhi pijesak, da horizont, da veliki, tihi vjetar ne budu više ništa strano ni slučajno, nego široko carstvo kroz koje spoznajem Tebe. Antoine de Saint Exupery

Zanimljivosti

Najveća crkva na svijetu je Notre-Dame de la Paix. Nalazi se u Yamoussoukrou na Obali Bjelokosti. Dovršena je godine 1989.

Humor

Učitelj se nakašlja nekoliko puta ali Perica i dalje spava na satu. – Perice, ne možeš spavati na satu! – Ma, mogao bih ja da vi toliko ne kašljete!

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)