Završen prvi ciklus programa cjeloživotnog učenja emocionalno-socijalnih kompetencija "ESK"

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu održan je program cjeloživotnog učenja emocionalno-socijalnih kompetencija "ESK" pod vodstvom dr. sc. Gine Šparada u suradnji s prof. dr. sc. Jadrankom Garmaz i prof. dr. sc. Antom Vučkovićem.

U ovom programu sudjelovali su i vjeroučitelji naše nadbiskupije. "ESK" program provodio se kroz tri vikenda, a obrađivale su se različite emocije kao i socijalne kompetencije potrebne za rad u školi, dobar suživot u zajednici i obitelji.
Radi se o prvom programu ove vrste koji će se nastaviti zbog velikog interesa za ovom temom. Na kraju seminara organiziran je izlet svih sudionika, koji će za svoje sudjelovanje dobiti i potvrdnice o pohađanju.

 

Zanimljivosti

Prvi sačuvani oblik pobožnosti križnog puta nalazimo u Georgijanskom lekcionaru u kojem su opisani obredi što su se u Jeruzalemu obavljali između 5. i 8. stoljeća.

Humor

‘Zašto više nisi prijatelj s onim Markom’, pita majka sina. ‘Pa, bi li se ti družila s nekim tko pije, puši i drogira se’, odgovara joj sin. ‘Naravno da ne bih’, odgovara ponosna majka. ‘E, pa vidiš, ne bi ni Marko!’

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)