Završen prvi ciklus programa cjeloživotnog učenja emocionalno-socijalnih kompetencija "ESK"

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu održan je program cjeloživotnog učenja emocionalno-socijalnih kompetencija "ESK" pod vodstvom dr. sc. Gine Šparada u suradnji s prof. dr. sc. Jadrankom Garmaz i prof. dr. sc. Antom Vučkovićem.

U ovom programu sudjelovali su i vjeroučitelji naše nadbiskupije. "ESK" program provodio se kroz tri vikenda, a obrađivale su se različite emocije kao i socijalne kompetencije potrebne za rad u školi, dobar suživot u zajednici i obitelji.
Radi se o prvom programu ove vrste koji će se nastaviti zbog velikog interesa za ovom temom. Na kraju seminara organiziran je izlet svih sudionika, koji će za svoje sudjelovanje dobiti i potvrdnice o pohađanju.

 

Zanimljivosti

Jedna legenda o datuljama kaže da je Alah ovo stablo napravio od gline koja mu je ostala nakon što je napravio Adama. Stablo je zaista blagoslovljeno, koristi se za ogrjev, od kore se plete užad, ograde i krovovi, košare, metle, torbe i sandale od lišća, sirup, čak i vrlo ukusno ali opojno vino, “kava” od prženih koštica.

Humor

Velečasni Weigelt je u novinama ugledao vlastitu osmrtnicu. Zaprepašten nazove biskupa i kaže mu da pogleda. Biskup šokirano odgovori: Recite mi: odakle me točno zovete?”

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)