Završen prvi ciklus programa cjeloživotnog učenja emocionalno-socijalnih kompetencija "ESK"

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu održan je program cjeloživotnog učenja emocionalno-socijalnih kompetencija "ESK" pod vodstvom dr. sc. Gine Šparada u suradnji s prof. dr. sc. Jadrankom Garmaz i prof. dr. sc. Antom Vučkovićem.

U ovom programu sudjelovali su i vjeroučitelji naše nadbiskupije. "ESK" program provodio se kroz tri vikenda, a obrađivale su se različite emocije kao i socijalne kompetencije potrebne za rad u školi, dobar suživot u zajednici i obitelji.
Radi se o prvom programu ove vrste koji će se nastaviti zbog velikog interesa za ovom temom. Na kraju seminara organiziran je izlet svih sudionika, koji će za svoje sudjelovanje dobiti i potvrdnice o pohađanju.

 

Zanimljivosti

Sedam stotina branitelja, uz pomoć nebeske Majke, obranilo je grad Sinj od 60 000 turskih vojnika 1715. godine. Osmanlije su pripovijedali kako su za vrijeme bitke na zidinama tvrđave u kojoj su bili branitelji vidjeli gospođu koja hoda u velikoj svjetlosti i silno su je se bojali.

Humor

Perica se moli prije spavanja: Gospodine, učini da od danas Prag bude prijestolnica Finske. Majka: kakva je to molitva, Perice? Pisali smo jutros kontrolni iz geografije. – dječak će na to.

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)