Vjeroučiteljski portal Mreže Riječi započeo s projektom „Škola Riječi“

Split, 5. rujna 2023.

Vjeroučiteljski portal Mreže Riječi u suradnji s fra Domagojem Runjom, izvanrednim profesorom biblijske skupine predmeta na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, nastavlja s projektom „Škola Riječi“ u digitaliziranom formatu.

Projekt „Škola Riječi“ inicijalno je pokrenut u župi Gospe od Otoka u Solinu sa skupinom vjernika koji su željeli bolje razumjeti i implementirati bogatstvo sadržano u nedjeljnim čitanjima. Potaknuti značajnim odazivom i pozitivnim odjekom projekta dogovoreno je da naprave iskorak u digitalnom svijetu.

Kroz suradnju fra Domagoja, Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i suradnika na portalu uredništvo će početkom svakoga tjedna donositi aktualna promišljanja o Božjoj Riječi za nadolazeću nedjelju. Primarna misija i vizija projekta je „pružiti duhovni poticaj svim vjernicima koji žele produbiti svoj duhovni život i unaprijed se pripremiti za nedjeljno slavlje”. Evanđeoska egzegeza u „Školi Riječi“ namijenjena je župnicima, katehetama, teolozima te svima onima koji žele voditi biblijske grupe unutar svojih zajednica.

Nedjeljna razmatranja, kao i ostale video uratke u produkciji portala Mreže Riječi, mogu se pronaći na Youtube kanalu Mreže Riječi.

Zanimljivosti

U Kraljevoj Sutjesci u Bosni mladi su stoljećima na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, tetovirali križ na tijelo kao simbol pripadnosti kršćanskoj vjeri. Običaj postoji od turskih osvajanja a prije šezdesetak godina se gotovo ugasio. Danas se križ može vidjeti na rukama starijih žena i na ponekoj mlađoj ruci.

Humor

Prodajem sinov index. Tri godine star. Kao nov

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)