Svečana promocija mentora i savjetnika

Zagreb, 11. veljače 2011.

Dana 11. veljače 2011. godine, u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, upriličena je svečana dodjela odluka o napredovanju ili ponovnom izboru u zvanje mentora i savjetnika odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova.

Promovirani su bili mentori i savjetnici čiji su predmeti obrađeni u razdoblju od 1. srpnja 2009. do 30. lipnja 2010. godine. Program je vodila televizijska voditeljica i novinarka Uršula Tolj, a svojom nazočnošću uveličali su ga uvaženi gosti te prijatelji i obitelji promoviranih.

Promociji je nazočio i ministar zanosti, obrazovanja i športa dr. Radovan Fuchs koji je u pozdravnom govoru čestitao odgojno-obrazovnim djelatnicima prepoznajući u njima „veliko bogatstvo Hrvatske u vremenu opće krize“. Odluke o napredovanju uručili su ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje prof. Vinko Filipović i državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa dr. Dijana Vican koji su svakom kandidatu izrazili osobne čestitke uz poticajne riječi ohrabrenja.

Ukupno je bilo 894 promoviranih mentora i savjetnika, a među njima 33 vjeroučitelja. Jedanaest promoviranih vjeroučitelja dolazi iz Splitsko-makarske nadbiskupije, od toga jedan u zvanju savjetnika i deset u zvanju mentora.

Reizabrani u trećem mandatu su: Mirjana Vučica (savjetnik), s. Dolores Brkić (mentor), Nikola Milanović (mentor), Miranda Banovac (mentor) i s. Katarina Čotić (mentor).

Po prvi put promovirani u zvanje mentora su: Maja Ivanko, Zdenka Krokar, Ružica Maleš, Katica Radačić, Marina Šimić i Mirjana Vuletić.

Čestitavši svima ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje prof. Vinko Filipović naveo je kriterije koji su doveli nazočne do promaknuća kao što su: stručnost, pedagoške i metodičke odlike, izvrsni rezultati u izvannastavnim aktivnostima. Kao veliku pokretačku motivaciju i temeljni kriterij istaknuo je ljubav prema radu zaželjevši promoviranima da je i dalje prenose svojim učenicima i njihovim obiteljima.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vjeroučitelji mentori i savjetnici u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

br.

ime i prezime

škola

zvanje

1.

Miranda Banovac

OŠ Plokite – Split

mentor

2.

s. Dolores Brkić

II. gimnazija – Split

mentor

3.

s. Katarina Čotić

OŠ Manuš – Split

mentor

4.

s. Marinela Delonga

OŠ Opuzen – Opuzen

mentor

5.

Julijana Hrvoić

OŠ Marka Marulića – Sinj

mentor

6.

Maja Ivanko

OŠ Ivan Leko – Proložac Donji

mentor

7.

Zdenka Krokar

OŠ Kneza Trpimira – Kaštel Gomilica

mentor

8.

Ružica Maleš

OŠ Spinut – Split

mentor

9.

Nikola Milanović

Obrtna tehnička škola – Split

mentor

10.

Katica Radačić

OŠ Bijaći – Kaštel Novi

mentor

11.

Marina Šimić

OŠ Tučepi – Tučepi

mentor

12.

Mirjana Vučica

Zdravstvena škola – Split

savjetnik

13.

Dušan Vuletić

Elektrotehnička škola – Split

mentor

14.

Mirjana Vuletić

OŠ Sućidar – Split

mentor

Zanimljivosti

Konoplja je u razdoblju od 3000 godina, sve do 1883., bila bila najkorisnija biljka. Koristila se za izradu tkanina, sapuna, papira, lijekova i ulja.

Humor

Želiš godišnji odmor? NE MOŽE! Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedjelje, kada se ne radi i ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se također ne radi i ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su blagdani, pa ostaje jedan jedini radni dan. Taj dan je 1. svibnja, Praznik rada, te se na taj dan ne radi. Kako pored svega ovoga uopće možeš tražiti godišnji odmor?!?

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)