Sv. misa zadušnica za pok. vjeroučiteljicu Dijanu Parać

Kučine, 29. ožujka 2014.

Sveta misa zadušnica za našu prerano preminulu kolegicu vjeroučiteljicu Dijanu Parać služena je u subotu, 29. ožujka 2014. u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Kučinama, mjestu u kojemu je pokojnica živjela zajedno sa svojom obitelji.

Svetu misu je služio don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda.

Misa zadusnica Dijana Parac2014

u crkvi Bezgrješnog začeća BDM u Kučinama

Duhovnu blizinu s obitelji i ljudsku sućut svojim su sudjelovanjem na svetoj misi iskazali mnogi vjeroučitelji. Mi se vjeroučitelji susrećemo u raznim prigodama. No, kada je povod susretu odlazak k Ocu kolegice vjeroučiteljice, tada snažnije doživimo čvrstoću duhovne povezanosti, zajedništvo vjere i poslanja. Ako nas i ne vežu osobne, prijateljske veze, veže nas zajednički rad u „vinogradu Božjemu“, čega je pokojna Dijana itekako bila svjesna jer je jako držala do svojih kolega vjeroučitelja. Svoje je poslanje svjedočila vjerno i uvjereno, ustrajno i dosljedno. Duga i teška bolest bila je pravi znak da ju je „Bog stavio na kušnju i našao da ga je dostojna.“

Don Josip se u uvodnom dijelu homilije prisjetio obiteljskog i profesionalnog životnog puta pokojne vjeroučiteljice. Istaknuo je kako je pokojna Dijana za vrijeme svoga školovanja vrlo uspješno položila mnoge ispite znanja, ali je isto tako strpljivo i vjernički prolazeći svoj višegodišnji križni put položila najvažniju školu, školu križa. Uzevši „svoj jaram i teško breme“ prepustila se Gospodinu s punim povjerenjem. Neka je dobri Bog, oslobođenu tjelesnih boli i patnje, primi u svoj zagrljaj vječne ljubavi i mira!

Mirjana Vučica

Zanimljivosti

Vitelije, pretpostavljeni Poncija Pilata naredio je ovome da se opravda caru zato što je dao smaknuti vođe Samarijanaca koji su se okupili na brdu Gerizim u potrazi za svetim posudama iz zavjetnog šatora i za još neke ispade. Tiberije je umro prije nego je Pilat stigao u Rim.

Humor

– Što ti se ne sviđa u ovoj knjizi za lektiru? – Prevelik je razmak između prve i zadnje stranice.

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)