Sv. misa zadušnica za pok. vjeroučiteljicu Dijanu Parać

Kučine, 29. ožujka 2014.

Sveta misa zadušnica za našu prerano preminulu kolegicu vjeroučiteljicu Dijanu Parać služena je u subotu, 29. ožujka 2014. u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Kučinama, mjestu u kojemu je pokojnica živjela zajedno sa svojom obitelji.

Svetu misu je služio don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda.

Misa zadusnica Dijana Parac2014

u crkvi Bezgrješnog začeća BDM u Kučinama

Duhovnu blizinu s obitelji i ljudsku sućut svojim su sudjelovanjem na svetoj misi iskazali mnogi vjeroučitelji. Mi se vjeroučitelji susrećemo u raznim prigodama. No, kada je povod susretu odlazak k Ocu kolegice vjeroučiteljice, tada snažnije doživimo čvrstoću duhovne povezanosti, zajedništvo vjere i poslanja. Ako nas i ne vežu osobne, prijateljske veze, veže nas zajednički rad u „vinogradu Božjemu“, čega je pokojna Dijana itekako bila svjesna jer je jako držala do svojih kolega vjeroučitelja. Svoje je poslanje svjedočila vjerno i uvjereno, ustrajno i dosljedno. Duga i teška bolest bila je pravi znak da ju je „Bog stavio na kušnju i našao da ga je dostojna.“

Don Josip se u uvodnom dijelu homilije prisjetio obiteljskog i profesionalnog životnog puta pokojne vjeroučiteljice. Istaknuo je kako je pokojna Dijana za vrijeme svoga školovanja vrlo uspješno položila mnoge ispite znanja, ali je isto tako strpljivo i vjernički prolazeći svoj višegodišnji križni put položila najvažniju školu, školu križa. Uzevši „svoj jaram i teško breme“ prepustila se Gospodinu s punim povjerenjem. Neka je dobri Bog, oslobođenu tjelesnih boli i patnje, primi u svoj zagrljaj vječne ljubavi i mira!

Mirjana Vučica

Zanimljivosti

Antonio Vasquez, veliki vrač glavnog meksičkog grada svakog dana se 2 puta obraća Svetoj Smrti (plastični kostur koji na sebi ima zeleni dres meksičke reprezentacije i loptu u rukama) paleći 7 svijeća, cigaru i mirišljave štapiće kako bi zaštitio svoju reprezentaciju na SP u Njemačkoj. Rituali neće pomoći Meksikancima da igraju bolji nogomet ali će spriječiti da ih netko ne začara.

Humor

Poglavar reda ispraća skupinu misionara koji odlaze među kanibale. Na kraju svoga ohrabrujućeg govora reče im:

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)