Međuškolsko natjecanje iz vjeronauka za srednju školu

23. siječnja 2015.

Međuškolsko natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola Splitsko-makarske nadbiskupije održano je 23. siječnja 2015. godine u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji „Don Frane Bulić“ u Splitu.

Na natjecanju je sudjelovalo 25 ekipa. Ekipe broje četiri učenika. Svaki je učenik samostalno rješavao pisani test kojim je mogao osvojiti 100 bodova, tako da je ekipa mogla ostvariti maksimalno 400 bodova.

Najveći broj bodova - 353 - osvojila je ekipa Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ iz Splita koju je pripremala s. Petra Šakić. Zatim slijede II. gimnazija iz Splita sa 323 boda pod vodstvom s. Dolores Brkić i Srednja škola „Ivan Lucić“ iz Trogira sa 277 bodova pod vodstvom vjeroučiteljice Anite Vuletin.

Na nadbiskupijskom natjecanju, koje će se održati 19. veljače ove godine u Zdravstvenoj školi u Splitu, sudjelovat će deset najboljih ekipa.

REZULTATI NATJECANJA  

Zanimljivosti

Zadnja riječ u Bibliji je Amen.

Humor

Kad je otac Eleuterije napunio stotu godinu počeo je gubiti pamćenje. Jednog dana se izgubio na ulicama Damaska pa je upitao prodavača: – Oprosti, znaš li gdje je otac Eleuterije? – Ali vi ste otac Eleuterije. – zbunjeno će prodavač. – Jesam. Samo ne znam gdje se nalazim.

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)