Sastanak Stručnog vijeća srednjoškolskih vjeroučitelja

Split, 2. listopada 2010.

U subotu 2. listopada u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji „Don Frane Bulić“ u Splitu održan je sastanak srednjoškolskih vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije i Hvarske biskupije na temu Nastavni oblici i metode rada prilagođeni mogućnostima i potrebama učenika.

Na radnom sastanku sudjelovalo je trideset i sedam vjeroučitelja.

Sanja Zeko, prof. hrvatskog jezika i književnosti u Zdravstvenoj školi – Split, održala je predavanje na temu Esej kao književni oblik i njegova primjena u nastavi.

Vjeroučiteljica s. Dolores Brkić u meditativno-stvaralačkom sustavu predstavila je nastavnu jedinicu Evanđeoski zakon ljubavi u okviru nastavne cjeline “Ljubav prema Bogu i bližnjemu” za treći razred srednje škole.

Nastavnu jedinicu Isus – mjera čovječnosti koja je dio nastavne cjeline “Kršćansko poimanje čovjeka” za učenike trećih razreda, obrađenu meditativno-stvaralačkim sustavom, demonstrirao je uz slike i glazbu voditelj vijeća srednjoškolskih vjeročitelja Dušan Vuletić.

Prijedlog Plana i programa trogodišnjih škola predstavio je vjeroučitelj Nikola Milanović koji je isti i pripremio u suradnji sa skupinom vjeroučitelja. Navedeni Prijedlog zainteresirani vjeroučitelji mogu proučiti i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dati svoja zapažanja i sugestije.

U završnom dijelu susreta predsjednica Županijskog povjerenstva za srednjoškolsko natjecanje Mirjana Vučica upoznala je nazočne s temom i terminima ovogodišnjeg natjecanja.

Dušan Vuletić

Zanimljivosti

Jedino Michelangelovo djelo koje je napustilo Italiju za njegova života je mramorna Bogorodica s djetetom koja se nalazi u crkvi Notre Dame u Brugge-u u Belgiji. Katolički Brugge ukrašava 600 malih kipova Majke Božje od kojih je Michelangelova Bogorodica s djetetom najljepši.

Humor

Izgledate potišteno, velečasni. – zabrinuto će neki župljanin svom župniku. – Kako ne bi bio, sutra imam vizitaciju. – Što je vizitacija? – Posjet. Ali ne bilo kakav. Kako da vam objasnim? Posjet je kad Vam punac dođe u kuću, a vizitacija kad dođe punica.

Poslovice

Nema beznadnih situacija; postoje samo ljudi koji se u određenim situacijama osjećaju beznadno. (Tibetanska)