Sastanak stručnih vijeća vjeroučitelja u osnovnoj školi

rujan 2010.

Tijekom rujna održan je prvi radni sastanak u školama – sjedištima sedam županijskih stručnih vijeća za vjeroučitelje u osnovnoj školi.

 strucni skup vjeroucitelji rujan 2010

vjeroučitelji u radu na stručnom vijeću

Vjeroučitelji su, usvojili godišnji program rada stručnog vijeća i upoznali se s kalendarom događanja Katehetskog ureda u tekućoj školskoj godini. Zatim su zajednički izrađivali godišnji nastavni plan vjeronauka za ovu nastavnu godinu, te su upoznati s Nacionalnim okvirnim kurikulumom i načinom njegove primjene na školskoj razini te s novim Pravilnikom o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi.

Po stručnim vijećima vjeroučitelji su obradili i jednu temu po izboru: npr. upotreba i korištenje MS Producera u vjeronaučnoj nastavi; izvannastavne aktivnosti u vjeroučiteljevoj praksi; projekt u nastavi vjeronauka, motivacija u nastavi vjeronauka…

Zanimljivosti

Septimije Sever (193. – 211.) dopustio je ženama da se bore kao gladijatori. Na području Londona 1996. iskopani su ostaci 20-godišnje gladijatorice. Njezino ime ne znamo, niti odakle je bila, naravno ni u koliko je borbi sudjelovala ali predmeti pokopani s njom svjedoče o velikoj popularnosti.

Humor

Obavijest na ulazu u crkvu: Dragi vjernici, Gospodin nam se obraća na razne načine. Ali sigurno vas neće zvati na mobitel. ZATO VAS LIJEPO MOLIM DA GA ISKLJUČITE PRIJE ULASKA!

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)