Sastanak stručnih vijeća vjeroučitelja u osnovnoj školi

rujan 2010.

Tijekom rujna održan je prvi radni sastanak u školama – sjedištima sedam županijskih stručnih vijeća za vjeroučitelje u osnovnoj školi.

 strucni skup vjeroucitelji rujan 2010

vjeroučitelji u radu na stručnom vijeću

Vjeroučitelji su, usvojili godišnji program rada stručnog vijeća i upoznali se s kalendarom događanja Katehetskog ureda u tekućoj školskoj godini. Zatim su zajednički izrađivali godišnji nastavni plan vjeronauka za ovu nastavnu godinu, te su upoznati s Nacionalnim okvirnim kurikulumom i načinom njegove primjene na školskoj razini te s novim Pravilnikom o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi.

Po stručnim vijećima vjeroučitelji su obradili i jednu temu po izboru: npr. upotreba i korištenje MS Producera u vjeronaučnoj nastavi; izvannastavne aktivnosti u vjeroučiteljevoj praksi; projekt u nastavi vjeronauka, motivacija u nastavi vjeronauka…

Zanimljivosti

U Sevilli u Španjolskoj u Velikom tjednu 57 katoličkih bratovština guraju velike platforme sa svetim slikama iz svojih crkava do katedrale i natrag. Platforme prate bosi pokajnici koji na ramenima nose križeve a oko nogu željezne lance, dječaci sa bubnjevima i maskirane osobe koje imaju na glavi šiljate inkvizitorske kape.

Humor

Susreo isusovac kapucina, i ubrzo se među njima razvio duhovni razgovor. Isusovac ciljajući na kapucinovu bradu reče: “Kažu da je i Juda nosio bradu?” Na to će njemu kapucin: “Nije sigurno da je Juda nosio bradu, ali je sigurno da je bio iz družbe Isusove.”

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)