Reverifikacija programa katoličkog vjerskog odgoja

travanj 2015.

Pitanje reverifikacije Programa katoličkoga vjerskog odgoja djece predškolske dobi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslalo je dopis 10. ožujka 2015. (URBROJ: 533-26-15-0001; KLASA: 602-01/15-01/00143) na sve predškolske ustanove u kojem se zahtijevaju izmjene, odnosno reverifikacije svih programa koji se u vrtiću provode.

Zbog upita mnogih odgojiteljica u vjeri, Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije uputio je dopis resornom Ministarstvu tražeći dodatno obrazloženje. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u svom odgovoru traži da se Program katoličkog vjerskog odgoja djece predškolske dobi na nacionalnoj razini najprije uskladi s temeljnim strateškim dokumentima Republike Hrvatske, a tek onda će se krenuti s reverifikacijom pojedinačnih programa koji se provode u dječjim vrtićima. U prilogu Vam dostavljamo dopis iz Ministarstva. Dakle, odgojiteljice koje imaju verificirani program katoličkog vjerskog odgoja za sada ne moraju praviti reverifikaciju, nego pričekati izradu Nacionalnog programa katoličkog vjerskoga odgoja na temelju kojega će se kasnije pristupiti spomenutoj reverifikaciji.

Zanimljivosti

U svetom gradu Jeruzalemu od kršćana različitih vjeroispovijesti najviše ima grkokatolika.

Humor

Ovaj blagoslov vrijedi samo do brzine od 120 km na sat – svećenik reče blagoslivljući automobile – Za više od toga trebat će vam sveto ulje.

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)