Radni susret vjeroučitelja pripravnika

Split, 13. listopada 2021.

Zbog nemogućnosti održavanja stručnih skupova uživo, u Katehetskom uredu Splitsko-makarske nadbiskupije 13. listopada 2021. godine održan je radni susret vjeroučitelja pripravnika. Cilj susreta bio je upoznati vjeroučitelje pripravnike s pravima i obvezama vezanim uz stažiranje i polaganje stručnog ispita iz vjeronauka.

 

sastanak pripravnici

Nakon kratke molitve predstojnik don Josip Periš pozdravio je sve nazočne i kratko uveo u radni dio susreta. Potom je Sabina Marunčić, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, upoznala vjeroučitelje pripravnike s glavnim naglascima vezanim uz ostvarivanje pripravničkog staža i polaganje stručnog ispita. Većina nazočnih vjeroučitelja pripravnika započela je stažiranje po redovnom programu, a jedna od njih obavit će pripravnički staž u okviru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Pripravnici su imali prigodu postavljati pitanja kako bi razjasnili nejasnoće vezane uz svoja početna iskustva rada u školi.

Sabina Marunčić

Zanimljivosti

Prelijepa Sagrada Familia (Sv. Obitelj) crkva koju je u Barceloni projektirao Antonio Gaudi gradi se od 1882. godine i još uvijek nije dovršena. Zanimljivo je da to nije crkva koja se najduže gradi u povijesti; npr. katedrala u Antwerpenu u Belgiji građena je 269 godina.

Humor

Kažu da je papa Franjo nakon što su ga izabrali u ožujku 2013. rekao kardinalima: “Neka Vam Bog oprosti za sve što ste učinili!”

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)