Radni susret vjeroučitelja pripravnika

Split, 13. listopada 2021.

Zbog nemogućnosti održavanja stručnih skupova uživo, u Katehetskom uredu Splitsko-makarske nadbiskupije 13. listopada 2021. godine održan je radni susret vjeroučitelja pripravnika. Cilj susreta bio je upoznati vjeroučitelje pripravnike s pravima i obvezama vezanim uz stažiranje i polaganje stručnog ispita iz vjeronauka.

 

sastanak pripravnici

Nakon kratke molitve predstojnik don Josip Periš pozdravio je sve nazočne i kratko uveo u radni dio susreta. Potom je Sabina Marunčić, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, upoznala vjeroučitelje pripravnike s glavnim naglascima vezanim uz ostvarivanje pripravničkog staža i polaganje stručnog ispita. Većina nazočnih vjeroučitelja pripravnika započela je stažiranje po redovnom programu, a jedna od njih obavit će pripravnički staž u okviru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Pripravnici su imali prigodu postavljati pitanja kako bi razjasnili nejasnoće vezane uz svoja početna iskustva rada u školi.

Sabina Marunčić

Zanimljivosti

Ljudi su ubijali crne pijetle jer su vjerovali da se iz njih razvija zmaj ili bazilisk (biće iz bajke s pogledom koji ubija).

Humor

Jedan bračni par odlučio je ove zime provesti tjedan dana u južnim krajevima. Iz poslovnih razloga, muž je otputovao jedan dan prije svoje žene. Kada je stigao, ušao je u hotelsku sobu, izvadio svoj laptop i odmah poslao e-mail svojoj ljubljenoj supruzi. Međutim, u e-mail adresi izostavio je jedno slovo pa je e-mail stigao udovici koja je upravo pokopala svoga muža. *Ta ista upravo je pregledavala svoju poštu, kako bi eventualno pročitala sućuti svojih prijatelja i poznanika… Tada u sobu ulazi njezin sin i vidi majku kako onesvještena leži na podu. *Njegov pogled pada na monitor gdje piše: *To: moju ostalu ženu From: njenog prerano otputovalog muža Subject: stigao sam Najdraža, stigao sam. Već sam se snašao i vidim da je sve spremno za tvoj sutrašnji dolazak! Želim ti lijep put i očekujem te. S ljubavlju, tvoj muž! *P.S. Pakleno vruće je ovdje dolje!!!

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)