Radni susret vjeroučitelja pripravnika

Split, 13. listopada 2021.

Zbog nemogućnosti održavanja stručnih skupova uživo, u Katehetskom uredu Splitsko-makarske nadbiskupije 13. listopada 2021. godine održan je radni susret vjeroučitelja pripravnika. Cilj susreta bio je upoznati vjeroučitelje pripravnike s pravima i obvezama vezanim uz stažiranje i polaganje stručnog ispita iz vjeronauka.

 

sastanak pripravnici

Nakon kratke molitve predstojnik don Josip Periš pozdravio je sve nazočne i kratko uveo u radni dio susreta. Potom je Sabina Marunčić, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, upoznala vjeroučitelje pripravnike s glavnim naglascima vezanim uz ostvarivanje pripravničkog staža i polaganje stručnog ispita. Većina nazočnih vjeroučitelja pripravnika započela je stažiranje po redovnom programu, a jedna od njih obavit će pripravnički staž u okviru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Pripravnici su imali prigodu postavljati pitanja kako bi razjasnili nejasnoće vezane uz svoja početna iskustva rada u školi.

Sabina Marunčić

Zanimljivosti

List papirusa koji se izrađivao slaganjem, prešanjem i sušenjem tankih vlakana odrezanih ispod kore bio je bjelkaste boje a s vremenom bi požutio.

Humor

– Što ti se ne sviđa u ovoj knjizi za lektiru? – Prevelik je razmak između prve i zadnje stranice.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)