Radni sastanak predstojnika katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja

Split, 14. rujna 2019.

Redoviti radni sastanak predstojnika nad/biskupijskih katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja na području koje pokriva splitska podružnica Agencije za odgoj i obrazovanje, a uključuje pet južnih biskupija, održan je 14. rujna 2019. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Budući da je, kako kaže stara narodna poslovica, dobar plan pola posla, cilj ovog sastanka bio je analiza stručnog usavršavanja u prethodnoj te usklađivanje i planiranje stručnog usavršavanja u novoj 2019./2020. školskoj godini.

P1190871
 
Radni sastanak je započeo kratkom molitvom, a pozdravnu riječ i dobrodošlicu sudionicima sastanka uputio je u ime domaćina mr. sc. don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije. Potom se Sabina Marunčić, viša savjetnica za vjeronauk, osvrnula na realizaciju programa stručnog usavršavanja vjeroučitelja u protekloj školskoj godini.
 
P1190877 

Nakon toga uslijedilo je usuglašavanje termina i tema stručnog usavršavanja u novoj 2019./2020. školskoj godini. Prvi stručni skup u studenome 2019. godine planiran je na temu korelacije vjeronauka i povijesti, a drugi u ožujku 2020. godine na temu Isusovih prispodoba. Središnje teme županijskih stručnih vijeća bit će izrada i analiza godišnjeg izvedbenog kurikula u prvom i petom razredu osnovne škole te prvom razredu gimnazije, zatim međupredmetne teme i vrednovanje učeničkih postignuća koje su, osim u navedenim godištima, uključene i u sva ostala godišta škola svih vrsta i razina.

Sabina Marunčić

 

Zanimljivosti

Sedam stotina branitelja, uz pomoć nebeske Majke, obranilo je grad Sinj od 60 000 turskih vojnika 1715. godine. Osmanlije su pripovijedali kako su za vrijeme bitke na zidinama tvrđave u kojoj su bili branitelji vidjeli gospođu koja hoda u velikoj svjetlosti i silno su je se bojali.

Humor

– U svom životu slagala sam samo tri puta – hvali se jedna žena u društvu prijatelja. – Ovo je znači četvrti – odgovori netko od njih.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )