Prva pričest djece iz splitskog Centra za autizam

Split, 20. svibnja 2023.

Devetero štićenika splitskog Centra za autizam primilo je prvu svetu pričest, u subotu 20. svibnja, u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Misu je predvodio ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa don Vedran Torić, a slavlju su nazočili roditelji i prijatelji djece te djelatnici Centra.

 

 

U prigodnoj homiliji don Vedran je kazao kako nas Isus u današnjem evanđelju (Iv 16, 23b-28) uči da je cilj svake molitve radost koju nam ovaj svijet ne može dati. „Svi naši vapaji trebaju dovesti do toga da otkrijemo Boga kao svoga Oca. Odbačeni, napušteni i prezreni Krist snagu ne traži u sebi, nego u potpunom pouzdanju u Očevu dobrotu i ljubav”, nastavio je. Kazavši kako nam je Krist došao navijestiti da smo ljubljena djeca Božja, don Vedran je poručio: „Dragi roditelji, vaša djeca – koju ste danas donijeli Kristu – željena su i blagoslovljena djeca Božja. Njih je Bog želio i stvorio, udijelivši im i poslanje. Njihovo poslanje je u tome da nam pokažu što je istinska radost te da nas dovedu do Boga koji nas ljubi. Osim toga, uče nas kako u potpunosti služiti i darivati se drugome”.

 

 

Na kraju mise, vjeroučiteljica Marija Bašić je zahvalila don Vedranu na predvođenju slavlja. Kazavši „kako su djeca s posebnim potrebama blagoslov za nju te njihove obitelji”, vjeroučiteljica je čestitala roditeljima na hrabrom svjedočenju kršćanskog života. 

Slavko Blažić

Zanimljivosti

Najmanje stablo na svijetu (polarna vrba) naraste do 3 centimetra.

Humor

JEDNA CIGARETA SKRATI ŽIVOT 2 MINUTE! JEDNA BOCA ALKOHOLA SKRATI ŽIVOT 5 MINUTA! JEDAN RADNI DAN SKRATI ŽIVOT 8 SATI!

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)