Prof. dr. sc. Jadranka Garmaz preuzela službu predstojnice Katehetskog ureda

Split, 22. kolovoza 2022.

S danom 22. kolovoza 2022. godine splitsko-makarski nadbiskup mons. Dražen Kutleša razriješio je službe predstojnika Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije mr. sc. don Josipa Periša koji je tu dužnost vršio od 1999. godine i s istim danom imenovao novom predstojnicom Katehetskog ureda prof. dr. sc. Jadranku Garmaz, pročelnicu Katedre religiozne pedagogije i katehetike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

 

Službena primopredaja Ureda, u nazočnosti generalnog vikara don Franje Frankopana Velića, izvršena je 22. kolovoza 2022. godine. Dosadašnjem predstojniku Perišu zahvaljujemo na predanom i stručnom vođenju Katehetskog ureda kroz potekle 23 godine, a novoj predstojnici Garmaz želimo puno uspjeha i Božjega blagoslova u novoj odgovornoj službi.

 

Zanimljivosti

Kad bi se posložile sve knjige koje pišu protiv Biblije nastala bi gomila veća od katedrale u Kolnu.

Humor

U avionskoj nesreći poginuli papa, pastor i rabin. Zbog prevelike gužve sv. Petar ih privremeno pošalje Luciferu. Iako ih je ovaj veoma rado primio nakon nekoliko sati nazove sv. Petra: “Petre, oprosti ali možeš li preuzeti ovu trojicu koje si mi zadnje poslao? Ovaj u bijelom od kad je ušao ne prestaje opraštati; ovaj u crnom odijelu propovijeda i obraća na sve strane; a ovaj sa šeširom je već uspio skupiti novce za klima uređaj.

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)