Prijave za duhovne vježbe za vjeroučitelje

Obavještavamo sve vjeroučitelje da su otvorene prijave za tri ciklusa duhovnih vježbi u 2023. godini. 

 

  • Prvi ciklus duhovnih vježbi održat će od 3. do 5. ožujka 2023. godine u samostanu sestara Službenica Milosrđa na Kamenu (Sv. Mihovila 43, Kamen, Split). Voditelj duhovnih vježbi je fra Domagoj Runje, OFM. Cijena je 45 € po danu (90 € ukupno).
  • Drugi ciklus duhovnih vježbi održat će od 2. do 4. lipnja 2023. godine u samostanu Dominikanki u Korčuli (Put sv. Nikole 31, Korčula). Voditelj duhovnih vježbi je fra Domagoj Volarević OFM. Cijena je 40 € po danu (80 € ukupno).
  • Treći ciklus duhovnih vježbi održat će od 9. do 11. lipnja 2023. godine u samostanu Dominikanki u Korčuli (Put sv. Nikole 31, Korčula). Voditelj duhovnih vježbi je don Ivan Bodrožić. Cijena je 40 € po danu (80 € ukupno).

Prijevoz je u vlastitom angažmanu, a Katehetski ured pokrit će trošak voditelja duhovnih vježbi. Međutim, ukoliko netko ima financijskih poteškoća vezanih za financiranje duhovnih vježbi, neka se javi u Katehetski ured.

Radi izgradnje duhovno-vjerničkog identiteta, a u prevenciji sindroma izgaranja, jednom u tri godine svaki je vjeroučitelj pozvan otići na jedne duhovne vježbe. Stoga Vas molimo da o tome vodite računa, kao i o činjenici da su grupe ograničene na 20 osoba (Korčula) ili 30 osoba (Kamen).

Molimo sve zainteresirane vjeroučitelje da se na vrijeme prijave i uplate novac u Katehetski ured najkasnije do 20. veljače 2023. godine, a program će biti dostupan po završetku prijava.

Zanimljivosti

Na službenoj web stranici Filipinske biskupske konferencije postoje blogovi trojice biskupa: nadbiskupa Oscara Cruza, mons. Leonarda Medroza i Josea Manguriana, sa sadržajima iz etike, morala, politike i raznim društvenim temama. Izradom blogova biskupi su pokazali odlučnost u korištenju nove tehnologije u službi Evanđelja.

Humor

Ivice, nabroji Deset zapovijedi ne moraš po redu. – Osma, prva, peta, deseta, treća, četvrta, deveta, druga, sedma, šesta.

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)