Preminula vjeroučiteljica Marija Biserka Kalebić

Nakon duge bolesti dana 18. prosinca 2023. godine, u 75. godini života, okrijepljena svetim sakramentima, blago u Gospodinu preminula je naša vjeroučiteljica Marija Biserka Kalebić.

Marija Biserka rođena je 9. studenoga 1948. u selu Krug, župi Jesenice od majke Marice i oca Petra. U rodnom Krugu i Dugom Ratu završila je osnovnu školu. Srednju ekonomsku školu pohađala je u Omišu i Splitu. Godine 1972. završila je dvogodišnji katehetski tečaj na Katehetskom institutu u Zagrebu. U Zagrebu je kao katehistica neumorno radila do 1978. godine nakon čega se vraća u Split. U našoj nadbiskupiji radila je u osnovnim školama "Lučac", "Gornja Poljica" i na kraju Osnovnoj školi "1. listopada 1942." u Čišli do mirovine.  

Ispraćaj drage pokojnice bit će u srijedu, 20. prosinca 2023. u 14 sati na groblju Sustipan – Sumpetar, Jesenice. 

Zahvaljujemo dragom Bogu za bogati život naše drage Marije, a osobito za neumorno i svjedočko prenošenje vjere naše drage pokojnice Marije Biserke u svom vjeroučiteljskom radu. Čuvat ćemo uspomenu na njezin život i trajno je se sjećati u svojim molitvama. Dobri Otac kojemu je vjerno služila neka joj bude vječna nagrada.

Počivala u miru Božjemu!

Zanimljivosti

“Mačak Oscar obilazi krevete u domu u kojem su smještene starije osobe koje boluju od Alzheimerove ili Parkinsonove bolesti i ponekad se zaustavi i sklupča pokraj kreveta. U vrlo velikom broju slučajeva, pacijent kraj čijeg se kreveta Oscar zaustavio umre tijekom nekoliko sljedećih sati” piše dr. David Dosa u New England Journal of Medicine. Mačak je u domu za starije i bolesne osobe na Rhode Islandu u SAD-u naslutio kraj zemaljskog života za 25 osoba u razdoblju od 2 godine. “Mnoge obitelji umrlih nalaze u tome utjehu. Ako nisu stigli u bolnicu, oni cijene što je netko bio uz njihove bližnje u posljednjim satima života.”

Humor

– Učiteljica me pitala imam li brata ili sestru koji idu u našu školu. – Što si joj odgovorio? – Da nemam. – I što je ona na to rekla? – Bogu hvala.

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)