Održana radionica o pisanju vjeroučiteljskog portala Mreže Riječi

Split, 30. rujna 2023.

U organizaciji portala Mreže Riječi, Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i potporu Katoličkog bogoslovnog fakulteta, u petak je održana prva u nizu radionica Pitanja o pisanju pod vodstvom dr. sc. Nade Babić.

Termin radionice poklopio se s dva značajna događaja: proslavom sv. Jeronima – zaštitnika Dalmacije i teologa te Mediteranskim festivalom knjige. Profesorica Babić naglasila je kako oba događaja neposredno svjedoče o važnosti očuvanja pisane riječi te naglasila potrebu kontinuiranog usavršavanja usmjerenog prema očuvanju ljepote hrvatskog jezika.

Susret se sastojao od dva dijela: teoretskog i praktičnog. U prvom dijelu voditeljica je uputila sudionike u najčešće greške, pravopisne i rečenične, koji autori čine prilikom stvaranja sadržaja. Drugi ili praktični dio radionice bio je usmjeren prema analizi radova koju su sudionici prethodno poslali. U praktičnom dijelu na tekstove i sam vizualni profil portala Mreže Riječi svoj osvrt dala je i Andrea Kovač, profesorica hrvatskog i talijanskog jezika te suradnica na portalu.

Na ovoj prvoj radionici sudjelovalo je desetak sudionika, a svi materijali bit će poslani suradnicima portala koji nisu mogli doći. Dogovoreno je da će se sljedeća radionica održati za mjesec dana kako bi sudionici mogli nastaviti „oštriti“ svoje kreativna pera.

Vjerujemo i nadamo se da ćemo kroz ovakva stručna usavršavanja moći Vama, našim čitateljima, pružiti još kvalitetniji sadržaj koji će biti na obostrano obogaćenje.

Nenad Palac

Zanimljivosti

Prvu školu u Hrvatskoj osnovali su benediktinci u Rižinicama pored Solina, u 9. st. za vladavine kneza Trpimira.

Humor

Neki je svećenik šećući molio časoslov u dvorištu. Nenadano zapuše vjetar i okrene mu dvije-tri stranice časoslova. On sav zadovoljan reče: “Hvala ti, oče, nisam se usudio baš toliko”

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)