Najbolje vjeronaučne ekipe na Krki

Šibenik, 21. svibnja 2008.

Posredstvom Katehetskog ureda naša je biskupija 21. svibnja nagradila jednodnevnim izletom najbolje ekipe s ovogodišnjeg nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole.

 

izlet olimpijada 2008

U veselom društvu i prekrasnoj prirodi vjeroučenici i njihovi mentori proveli su divan dan u druženju. Prva točka bila je posjet gradu Šibeniku i njegovoj “kamenoj ljepotici” u kojoj su slavili svetu misu koju je predvodio don Ivan Čotić. Nakon toga se druženje nastavilo u Nacionalnom parku Krka, te na kraju posjetom Skradinu. Premda je jutro “obećavalo” kišu, Nebo se ipak pobrinulo da izletnike ogrije i sunce. Ovakvi su susrti uvijek prigoda da se i mentori susretnu, izmjene iskustva, a možda i pokoji “recept” za što bolji uspjeh na natjecanju. Tko zna? Vidjet ćemo sljedeće godine!

Mirjana Vučica

Zanimljivosti

Panamski biskup Tomas de Berlange istraživao je Galapagos točno 300. godina prije Charlesa Darwina. U svojim bilješkama spominje morske guštere, slonovske kornjače, egzotične ptice. Ova stvorenja u njegovo vrijeme nisu se bojala ljudi. Strah od ljudi pojavio se s redovitim dolascima pomoraca koji su obnavljali zalihe mesa slonovskim kornjačama.

Humor

Nastavnik je uhvatio učenika dok pokušava prepisivati od prijateljice ispred sebe: Mario, za ovaj pokušaj varanja smanjit ću ti ocjenu. – Nećete mi imati što smanjiti…

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)