Međubiskupijski stručni skup: Kreativne metode i tehnike u Katoličkom vjeronauku

Split, 25. studenoga 2023.

Međubiskupijski stručni skup za sve vjeroučitelje u školi održat će se dana 25. studenoga 2023. (subota) u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, s početkom u 9 sati. Tema stručnog skupa je: Kreativne metode i tehnike u Katoličkom vjeronauku. 

Ovaj stručni skup na međubiskupijskoj razini organiziraju Katehetski uredi u suradnji sa Katoličkim bogoslovnim fakultetom – Split i Agencijom za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split koja pokriva pet navedenih biskupija te je obvezan za sve vjeroučitelje u školi u sklopu njihova trajnog usavršavanja. Ovdje možete otvoriti: Program stručnog skupa Kreativne metode i tehnike u Katoličkom vjeronauku.

Vjeroučitelji se trebaju prijaviti isključivo elektroničkim putem na: ettaedu.azoo.hr najkasnije do 24. studenoga ove godine.

U suradnji sa Crvenim križem Split i Kliničkim bolničkim centrom Split na ovom stručnom skupu bit će organizirano dobrovoljno darivanje krvi. Ovim putem pozivamo sve vjeroučitelje koji žele i mogu da se odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji darivanja krvi, kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Imajući na umu da je samo 12 minuta je potrebno kako bi se spasila 3 života, apeliramo na vjeroučitelje da se odazovu u što većem broju i tako sudjeluju u najhumanijem činu – spašavanju ljudskog života.

Vjeroučitelje koji se odluče na darivanje krvi molimo da se prijave u Katehetski ured do 23. studenoga kako bismo se mogli što bolje organizirati.

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

Bila jednom četvorica po imenu Svatko, Netko, Bilo tko i Nitko. Trebalo je obaviti jedan vrlo važan posao i Svatko je mislio da će ga Netko obaviti. Bilo tko je to mogao učiniti, a Nitko nije htio. Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilo tko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne želi obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije učinio ono što je mogao napraviti Bilo tko.

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)