Izlet vjeroučitelja u NP Krka

1. srpnja 2006.

Prije početka zasluženog godišnjeg odmora vjeroučitelji već godinama odlaze na jednodnevni izlet. Ove godine je povjerenstvo za izlete i hodočašća izabralo Skradin i Nacionalni park Krka.

 

Dupkom pun autobus pod zaštitom nebeske Majke uputio se iz Splita u 8.00 sati prema Skradinu. Nakon kavice na odmorištu Krka, pogleda na most i Skradin u samom gradu dočekao ih je župnik don Franjo Glasnović.

Sa svojim domaćinom vjeroučitelji su slavili sv. Misu, upoznali se sa poviješću grada Skradina i skradinske crkve, posjetili muzej i nedavno obnovljenu biblioteku.

Posjet gradu završio je zajedničkim ručkom.

slapovi krke izlet 2006

 

U Nacionalnom parku bilo je kupanja, gacanja po rijeci, smijeha, pjesme, razgovora, fotografiranja… A nadasve divljenja Graditelju nad graditeljima.

U 18.00 autobus je krenuo prema Splitu.

Uz pjesmu, i šijavicu u prvom dijelu autobusa, u izvrsnom raspoloženju vjeroučitelji su ušli u Split zahvaljujući Majci što ih je čuvala i praveći planove za dogodine. Onima koji nisu bili na izletu poručuju: “A vi koji niste bili s nama, ako vam nije žao, onda je nama žao – jer vam nije žao.”

Slavenka Barada

Zanimljivosti

Panamski biskup Tomas de Berlange istraživao je Galapagos točno 300. godina prije Charlesa Darwina. U svojim bilješkama spominje morske guštere, slonovske kornjače, egzotične ptice. Ova stvorenja u njegovo vrijeme nisu se bojala ljudi. Strah od ljudi pojavio se s redovitim dolascima pomoraca koji su obnavljali zalihe mesa slonovskim kornjačama.

Humor

U avionskoj nesreći poginuli papa, pastor i rabin. Zbog prevelike gužve sv. Petar ih privremeno pošalje Luciferu. Iako ih je ovaj veoma rado primio nakon nekoliko sati nazove sv. Petra: “Petre, oprosti ali možeš li preuzeti ovu trojicu koje si mi zadnje poslao? Ovaj u bijelom od kad je ušao ne prestaje opraštati; ovaj u crnom odijelu propovijeda i obraća na sve strane; a ovaj sa šeširom je već uspio skupiti novce za klima uređaj.

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)