GIK 4. razred OŠ blok sat

391 preuzimanja

Veličina: 30.53 KB
Pregleda: 5492 Pregleda
Preuzimanje: 391 puta
Ažurirano: 20. 10. 2022.

Slični dokumenti

Križni put
Križni put

U vremenu korizme donosimo novi Križni put kojeg su priredili vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije Mario Žuvela i Ivana Grabić.

Korizma je vrijeme dubljeg promišljanja o odnosu s Raspetim Gospodinom, svojim bližnjima i samim sobom. Sve one koji ga budu molili ovaj će Križni put potakuti da prigrle križ svoga života te zajednom s ranjenim Kristom koračaju naprijed.

 

Uz poticajne tekstove Maria Žuvele i fotografija Ivane Grabić, svoj obol Križnom putu grafičkom pripremom dala je i Paola Jukić (Crkve u svijetu).

Zanimljivosti

U Sevilli u Španjolskoj u Velikom tjednu 57 katoličkih bratovština guraju velike platforme sa svetim slikama iz svojih crkava do katedrale i natrag. Platforme prate bosi pokajnici koji na ramenima nose križeve a oko nogu željezne lance, dječaci sa bubnjevima i maskirane osobe koje imaju na glavi šiljate inkvizitorske kape.

Humor

Perice, jesi li bio na misi? – pita otac. – Jesam, i ministrirao sam! Lijepo, a o čemu je svećenik danas propovijedao? – Govorio je o tome kako i naši roditelji trebaju dolaziti u crkvu, a ne da im djeca moraju prepričavati što je svećenik propovijedao.

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)