Brat - poučna priča o darivanju Novo!

0 preuzimanja

Mom prijatelju Polu brat je za Božić poklonio auto. Na Badnje veče kad je izišao iz ureda na ulicu, oko njegova sjajnog novog auta obilazio je neki dječak, gledao ga sa svih strana i divio mu se. "Je li to Vaš auto, gospodine", upitao je.

Pol je kimnuo glavom. "Dobio sam ga od brata za Božić." Dječak je bio zapanjen: "Želite reći da Vam je brat poklonio auto i da Vas ono nije koštalo ni centa? Znate, želio bih..." Oklijevao je.

auto_poklon_Bozic

Pol je bio siguran da zna šta bi on želio. Želio bi imati takvog brata. A tko uostalom ne bi? Ali dječak je na Polovo ogromno iznenađenje rekao: "Želio bih da mogu biti takav brat." Pol ga je pogledao, zastao na trenutak, a zatim sasvim spontano zapitao: "Bi li se želio provozati u mom automobilu?"

"Naravno!"

Poslije kraće vožnje, dječak se okrenuo i blistavog pogleda zamolio: "Gospodine, možete li me odvesti do moje kuće?"

Pol se nasmiješio uvjeren da zna što dječak želi. Želi pokazati susjedima kako se vozi u velikom, novom autu. Međutim, Pol je ponovo pogriješio. "Molim Vas stanite ispred onih stepenica ", rekao je dječak.

Žurno se popeo. Ubrzo zatim, Pol ga je čuo kako se vraća, ali nije išao brzo. Nosio je svog malog brata koji je bio paraliziran. Stavio ga je na stepenice i pokazao mu auto.

"Vidiš Badi, baš kako sam ti rekao. Brat mu ga je poklonio za Božić i nije ga koštalo ni centa. Jednoga dana ja ću ti pokloniti isti ovakav... i onda ćeš i sam moći vidjeti sve one lijepe izloge ukrašene za Božić o kojima sam ti pričao."

Pol je izašao i stavio malenog dječaka na sjedalo. Stariji brat, blistavih očiju, popeo se pored njega, pa su njih trojica krenuli u vožnju gradom!

Te Badnje večeri Pol je shvatio na šta je Isus mislio kad je rekao: "Blaženije je davati ..."

Den Klark

Pregleda: 990 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Olimpijski pobjednik
Olimpijski pobjednik

1968. godine na Specijalnoj lakoatletskoj olimpijadi sudjelovao je Kim Peek, momak s teškim oštećenjem mozga, koji se natjecao u utrci na pedeset metara.

Savjeti za dobar život
Savjeti za dobar život
danas-ilustracijaJednoga dana zamolio sam Boga za savjet kako živjeti na ovoj Zemlji. Bog mi se približio i na uho mi tiho rekao: Budi poput Sunca. Ustani rano, i nemoj ići kasno na počinak. Budi poput Mjeseca. Sjaji u tami ali budi podčinjen većem Svjetlu. Budi poput ptica. Jedi, pjevaj, pij i leti. Budi poput cvijeća, voli sunce i budi vjeran svojim korijenima. Budi poput vjernog psića, ali samo svome Bogu. Budi poput voća. Prekrasan izvana, a zdrav iznutra. Budi poput dana, koji dolazi i odlazi bez hvalisanja. Budi poput oaze. Daj svoju vodu žednima. Budi poput krijesnice, Iako malena, baca svoju vlastitu svjetlost. Budi poput vode, dobar i svima jasno vidljiv. Budi poput rijeke. Uvijek idi naprijed. A iznad svega, budi poput raja: Budi Božji dom. Nauči me da vršim volju tvoju, jer ti si Bog moj.   KAD PROUČIH SVE OVE SAVJETE REKOH: Gospode, ne dopusti da ostanem gdje sam sada. Pomozi mi da postignem ono što Ti želiš da budem.

Zanimljivosti

Ključeve crkve sv. groba u Jeruzlemu od 1246. godine čuvaju muslimani. Jedna muslimanska obitelj čuva ključeve, a druga ima pravo otvoriti vrata.

Humor

- Tko je najveći grješnik Starog zavjeta? – Mojsije. Odjednom je pogazio svih deset zapovijedi.

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)