Savjeti za dobar život Novo!

0 preuzimanja

danas-ilustracijaJednoga dana zamolio sam Boga za savjet kako živjeti na ovoj Zemlji. Bog mi se približio i na uho mi tiho rekao: Budi poput Sunca. Ustani rano, i nemoj ići kasno na počinak. Budi poput Mjeseca. Sjaji u tami ali budi podčinjen većem Svjetlu. Budi poput ptica. Jedi, pjevaj, pij i leti. Budi poput cvijeća, voli sunce i budi vjeran svojim korijenima. Budi poput vjernog psića, ali samo svome Bogu. Budi poput voća. Prekrasan izvana, a zdrav iznutra. Budi poput dana, koji dolazi i odlazi bez hvalisanja. Budi poput oaze. Daj svoju vodu žednima. Budi poput krijesnice, Iako malena, baca svoju vlastitu svjetlost. Budi poput vode, dobar i svima jasno vidljiv. Budi poput rijeke. Uvijek idi naprijed. A iznad svega, budi poput raja: Budi Božji dom. Nauči me da vršim volju tvoju, jer ti si Bog moj.   KAD PROUČIH SVE OVE SAVJETE REKOH: Gospode, ne dopusti da ostanem gdje sam sada. Pomozi mi da postignem ono što Ti želiš da budem.
Pregleda: 879 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Čestit Božić ili sretan Božić?
Čestit Božić ili sretan Božić?

Rijetko se tko posljednjih desetljeća nije našao u situaciji da pri čestitanju Božića ne zna koji pridjev upotrijebiti, čestit ili sretan. Ne želimo biti isključivi jer se posljednjih godina upotreb­ljavaju oba načina čestitanja (i sretan Božić i čestit Božić), te su time na neki način oba legi­timna, a s vremenom će se zadržati onaj koji govornicima bude bliži i razumljiviji.

Iskustva s ljudima - rizik
Iskustva s ljudima - rizik
rizik-ilustracija1Tko se zauzima za druge RISKIRA da bude odbačen. Tko se oslanja na druge RISKIRA da bude izigran. Tko se povjerava drugima RISKIRA da bude izdan. Tko pomaže drugome RISKIRA da doživi nezahvalnost. Tko ljubi RISKIRA da bude ostavljen. A tko ništa ne riskira… nepoznati autor

Zanimljivosti

U vrijeme vladavine Ceausescua vlasti su postavljale blokade na cestu pa su vjernici bili prisiljeni do svetišta dolaziti pod okriljem noći.

Humor

– Oče, vjerujete li zaista, da je Jona bio tri dana i tri noći u utrobi ribe? – Ne znam, ali pitat ću ga kad dođem u Nebo. – Ali, možda on nije u Nebu. – Onda ga Vi pitajte.

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)