Upornost - priča o A. Lincolnu Novo!

0 preuzimanja

lincoln_ilustracijaKoliko čovjek mora biti uporan da bi uspio? S 31 godinu bankrotirao, s 32 izgubio u borbi na izborima, s 34 godine ponovno bankrotirao, s 35 godina izgubio suprugu, s 36 doživio slom živaca, s 38 izgubio izbore, s 43 godine poražen u kongresu, s 46 poražen u kongresu, s 48 poražen u kongresu, s 55 godina izgubio borbu za mjesto senatora, s 56 nije uspio postati potpredsjednik, s 58 izgubio borbu za mjesto senatora, sa 60 postao 16. predsjednik SAD-a: ABRAHAM LINCOLN. izvor nepoznat
Pregleda: 1059 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Plimsollov znak
Plimsollov znak

Samuel Plimsoll prije stotinu godina bio je član britanskoga parlamenta. Mučilo ga je zašto su brodovi morali prevoziti toliko težak teret da ih je on potapao i uzrokovao smrt mornara i materijalnu štetu.

Dosjetljivi savjetnik
Dosjetljivi savjetnik

Istina može biti i vrlo neugodna. Iz iskustva znamo kako nam je često vrlo teško iznijeti svoje stajalište, pa je potrebno prilično dovitljivosti da se ono očituje.

Zanimljivosti

Perma itsraživanjima jendog engleksog Sveuičlišta, poptuno je sveejdno kjoim se resdolijedom pšiu solva u nkeoj rijčei, jeidno je btnio da pvro i psoljednje solvo bduu isparvno naipasni. Osatatk mžoe btii skorz izmejšan, a da rijčei iapk bduu lkao čitljvie. To se dogđaa sotga jer čvojek ne čtia sovlo po svolo, ngeo cjielu rjieč ojdednom.Začuđujuće, zar ne? A uevijk su nam gvoroili da je pavrpois vžaan.

Humor

Misionar u prašumi na biskupovo pitanje odgovara da se ispovijedio zadnji put prije 3 godine jer je najbliži svećenik udaljen oko 300 km pa bi zbog ispovijedi morao izbivati cijeli tjedan. Biskup: “Pa postoji zrakoplov, helihopter…” Misionar: “Točno, ali let mi je malo preskup za lake grijehe, a za teške preopasan…”

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)