Ima li Bog smisla za humor? Novo!

0 preuzimanja

(Adalbert Ludwig Balling) zirafa_animacijaSigurno da Bog ima humora! Tko je stvorio šarenu papigu? Tko je stvorio šaljivu zebru: Tko dosjetljivog majmuna? Tko nehajnog pelikana? Tko znatiželjnu žirafu? Tko je stvorio sve ove ljupke i vesele životinje? To nije mogao natmurenjak. Samo je Bog s humorom i šalom mogao takvo što stvoriti. Samo je nasmiješeni Bog to mogao.
Pregleda: 919 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Noge nisu potrebne za ples - priča o optimizmu
Noge nisu potrebne za ples - priča o optimizmu

Karijera poznate indijske balerine, Sudhe Čandran, bila je bukvalno presječena kad je doživjela nesreću poslije koje joj je amputirana desna noga.

Dvije trgovine - poučna priča
Dvije trgovine - poučna priča
kucica_gljiva_ilustracijaLevi se jednom žalio svojem rabinu: Rabi, imam trgovinu. Teško radim od zore do mraka. A opet, jedva preživljavam. Onaj kršćanski lopov, koji ima trgovinu nasuprot mene, svaki je dan bogatiji. Rabin mu, nakon dužega razmišljanja, odgovori: Vidi, Levi. Stvar je vrlo jednostavna. On se bavi samo svojom trgovinom, dovoljna mu je njegova sposobnost i njegov rad i posao mu dobro ide. Ti se pak brineš za dvije trgovine: za svoju i za njegovu. I zato ti nisu dovoljni samo tvoj rad i tvoje sposobnosti.

Zanimljivosti

Židovi su Pilata tužili caru zato što je postavio zlatne grbove carstva na svoju palaču u Jeruzalemu što je vrijeđalo njihove vjerske osjećaje i Tiberije je naredio da se grbovi premjeste u Cezareju u kojoj je bilo glavno upraviteljevo sjedište.

Humor

Pita mama sina: ‘Kako je bilo na testu?’ – ‘Dobro.’ ‘Što ćeš dobiti?’ – ‘Neopravdani.’

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)