Neuspjeh ne znači da si neuspješan Novo!

0 preuzimanja

neuspjeh-ilustracijaNeuspjeh ne znači da si neuspješan. To samo znači da još nisi uspio. To samo znači da do toga moraš doći na drukčiji način. Neuspjeh ne znači da nešto ne možeš imati. To samo znači da nitko nije savršen. Neuspjeh ne znači da si manje vrijedan. To samo znači da imaš razloga krenuti ispočetka. Neuspjeh ne znači da si protratio život. To samo znači upornije pokušaje. Neuspjeh ne znači odustajanje. To samo znači da ti treba još vremena. Neuspjeh ne znači da nikada nećeš uspjeti. To samo znači da si imao mnogo vjere. Neuspjeh ne znači da si loše postupio. To samo znači da si bio spreman pokušati. Neuspjeh ne znači da si bio osramoćen. Neuspjeh ne znači da nisi ništa postigao. To samo znači da si nešto naučio. Robert Schuller
Pregleda: 883 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Moliti bez prestanka
Moliti bez prestanka

andjelcic_molitvaU vrijeme pustinjskih otaca postojala je sekta mesilijanaca. Naglašavali su pretjeranu duhovnost i smatrali svaki fizički rad neprikladnim za monaha. Nekoliko monaha te sekte dođoše jednog dana opatu Luciju.

Starac ih upita: "Čime se bavite?" Oni odgovoriše: "Ni prstom se ne dotičemo nikakvog posla, nego kako veli apostol, molimo bez prestanka." Na to im starac reče: "Jedete li vi?" Oni odvrate: "Dakako da jedemo". On im kaže: "I dok vi jedete, tko u međuvremenu moli umjesto vas?" I opet im reče: "Zar vi ne spavate?" Oni odgovore: "Naravno da spavamo." A starac će na to: "I dok vi spavate, tko moli mjesto vas?" Na to nisu znali odgovoriti.

On im reče: "Oprostite mi, ali vi ne činite to što govorite. A ja ću vam pokazati da ja, premda obavljam poslove, neprestano molim. S Bogom se spustim na zemlju i radim što treba. Pri tom govorim:"Smiluj mi se Bože i po milosrđu svome oprosti moje grijehe." Tada ih upita: "Zar to nije molitva?" Oni odgovoriše: "Naravno da jest." Tada im on reče: "Ako tako provedem cijeli dan u radu i molitvi, zaradim šest novčića, manje ili više, svejedno. Od toga dva novčića ostavim pred vratima kao milostinju, a za ostale kupim hranu. Dok ja jedem ili spavam, moli za me onaj tko je dobio dva novčića. I tako po milosti Božjoj neprestano molim."

Razlomljena krunica
Razlomljena krunica

Uhitili su je i osudili. Prije nego su je odveli u zatvor dopustili su joj da se oprosti od svojih prijateljica. Ona uze svoju krunicu i svakoj od njih dade dio.

Zanimljivosti

Za Isusov ukop Nikodem je donio 100 libara smjese smirne i aloja tj. oko 33 kg što je količina za kraljevski pogreb.

Humor

Pita profesor povijesti Ivicu: ‘Što je bilo nakon Napoleonove smrti?’ ‘Sprovod, profesore.’

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)