U potrazi za pravdom - priča Novo!

0 preuzimanja

ptice_gnijezdoJednog se dana sokol obruši na skupinu malih ptića i učini pokolj. Preneražena majka tih ptića požalila se kralju šume. Kralj je zašutio nakon što je saslušao njenu tužnu priču. Zatim je rekao: - Gledaj, gledaj tamo dolje. Vidiš li roj muha kako zanosno pleše? - Da, vidim, - odgovori ptičica. I dok je ona još govorila nekoliko se vrabaca obrušilo na muhe. Kralj šume je zaključio: Sva su živa bića surova. Misle samo na vlastitu patnju. Misle na bol koju primaju a ne na bol koju zadaju. Ptičica je zašutjela i odletjela u tišini razmišljajući o svojoj boli i surovom životu na zemlji.

Nepoznat autor

Pregleda: 873 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 05. 2020.

Slični dokumenti

Kula u pijesku
Kula u pijesku

Rabin je promatrao djecu koja su na obali zidala kulu od pijeska.

Savjeti za dobar život
Savjeti za dobar život
danas-ilustracijaJednoga dana zamolio sam Boga za savjet kako živjeti na ovoj Zemlji. Bog mi se približio i na uho mi tiho rekao: Budi poput Sunca. Ustani rano, i nemoj ići kasno na počinak. Budi poput Mjeseca. Sjaji u tami ali budi podčinjen većem Svjetlu. Budi poput ptica. Jedi, pjevaj, pij i leti. Budi poput cvijeća, voli sunce i budi vjeran svojim korijenima. Budi poput vjernog psića, ali samo svome Bogu. Budi poput voća. Prekrasan izvana, a zdrav iznutra. Budi poput dana, koji dolazi i odlazi bez hvalisanja. Budi poput oaze. Daj svoju vodu žednima. Budi poput krijesnice, Iako malena, baca svoju vlastitu svjetlost. Budi poput vode, dobar i svima jasno vidljiv. Budi poput rijeke. Uvijek idi naprijed. A iznad svega, budi poput raja: Budi Božji dom. Nauči me da vršim volju tvoju, jer ti si Bog moj.   KAD PROUČIH SVE OVE SAVJETE REKOH: Gospode, ne dopusti da ostanem gdje sam sada. Pomozi mi da postignem ono što Ti želiš da budem.

Zanimljivosti

Statistike pokazuju da ljudi koji najčešće ginu u pljačkama banaka jesu pljačkaši.Dakle, ne kradi i smanjiti ćeš rizik da budeš ubijen u pljački banke.

Humor

Ispovjednik starijem gospodinu: – “U paklu će biti plač i škrgut zuba!” – “Ne brinem se jer plakati ne znam, a zubi su mi već davno poispadali.” – ovaj će na to.

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)