Sportski auto - priča Novo!

0 preuzimanja

sportski-auto-ilustracijaMladi se čovjek spremao maturirati. Mnogo se mjeseci divio predivnom sportskom autu u izlogu. Znajući da je njegov otac dovoljno imućan da mu ga kupi, rekao mu je da je to jedino što bi htio. Konačno u jutro, na dan mature, otac ga je pozvao u dnevni boravak. Rekao mu je kako je ponosan što ima tako pametna sina, i da ga silno voli. Predao mu je kutiju umotanu u papir za poklone. Iznenađen, mladi je čovjek otvorio kutiju i pronašao Bibliju. Uvrijeđen i ljut rekao je ocu: "Sa svim svojim novcem poklonio si mi... Bibliju?!“ Izašao je iz kuće i ostavio Bibliju i oca za sobom. Prošlo je mnogo godina i čovjek je postao veoma uspješan u svom poslu. Imao je divan dom i dobru obitelj. Jednog je dana odlučio posjetiti oca. Nije ga bio vidio od dana mature. Prije nego se uspio organizirati za posjet, primio je telegram u kojem je pisalo kako mu je otac umro, i njemu ostavio sav svoj imetak. Morao je hitno doći doma i preuzeti stvari. Kad je stigao u kuću svoga oca, prevladala ga je tuga i žaljenje. Počeo je pretraživati očeve papire. Među stvarima je pronašao i poklonjenu Bibiliju, neotvorenu. Sa suzama, otvorio ju je i počeo listati stranice. Dok je čitao, iz omotnice koja je bila u knjizi, ispao je ključić. Na ključiću je bio privjesak s imenom zastupnika, koji je prodavao sportske automobile. U omotnici je bio i papir na kojem je pisao datum mature zapečaćen riječima: "PLAĆENO U POTPUNOSTI". Koliko često propuštamo Božji blagoslov samo zato jer ne dolazi u paketu kakvog smo očekivali?

Pregleda: 2258 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Bolja metoda
Bolja metoda

Proslavljeni komedijaš Grock dobije pismo puno uvreda.

Prijatelji mu preporuče tužiti autora pisma. Ipak, postoje granice, rekoše mu.

Kvaliteta knjige
Kvaliteta knjige

Kada su pitali Aristotela «kako donijeti sud o kvaliteti neke knjige, odnosno napisanog», odgovorio je: - Prvo je bitno vidjeti je li autor kazao sve ono što je morao kazati, zatim je li kazao samo ono što je trebao kazati, i na kraju, je li to kazao onako kako je to trebao kazati!

Zanimljivosti

U vrijeme vladavine Ceausescua vlasti su postavljale blokade na cestu pa su vjernici bili prisiljeni do svetišta dolaziti pod okriljem noći.

Humor

Velečasni Weigelt je u novinama ugledao vlastitu osmrtnicu. Zaprepašten nazove biskupa i kaže mu da pogleda. Biskup šokirano odgovori: Recite mi: odakle me točno zovete?”

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)