Žena iz pećine - priča Novo!

0 preuzimanja

Jedna žena šetala s djetetom po šumi. Stigla je do planine i primijetila otvorenu pećinu. Ušla je u nju. pecina-fotografija Na njeno čuđenje pećina je bila ispunjena blagom. Jedan glas joj progovori: "Uzmi što ti se najviše sviđa, ali pazi da izađeš prije nego se pećina zatvori." Žena nije posebno gledala što sprema u džepove već je brzo počela sakupljati zlatnike koji su joj bili najbliži. Nakon nekoliko minuta glas se ponovno javi: "Požuri se, pećina će se uskoro zatvoriti." Uvidjevši kako se pećina polako zatvara još se požurila uzeti nekoliko dragih kamenova i u posljednji tren izašla iz pećine. Tada se okrenula i užasnuta shvatila da joj je dijete ostalo u pećini. Pouka priče: Zaista ne može se služiti Bogu i bogatstvu. Zato pazi što skupljaš u svojoj pećini.  

Pregleda: 946 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Zeleno ili bijelo
Zeleno ili bijelo

Dva su vrapčića u proljeće bezbrižno čavrljala, na grani vrbe. Jedan se udobno smjestio na vrhu vrbe, a drugi u račvama iz kojih se vrba granala. “Baš je krasno ovo zeleno lišće.”

Duša kao more
Duša kao more

"Neki se čovjek stalno osjećao pritisnut tegobama svagdašnjeg života, pa se potužio duhovnom učitelju:

- Ne mogu više! Život mi je postao nepodnošljiv!

Zanimljivosti

Prelijepa Sagrada Familia (Sv. Obitelj) crkva koju je u Barceloni projektirao Antonio Gaudi gradi se od 1882. godine i još uvijek nije dovršena. Zanimljivo je da to nije crkva koja se najduže gradi u povijesti; npr. katedrala u Antwerpenu u Belgiji građena je 269 godina.

Humor

Među akviziterima najuspješniji prodavač Biblija bio je jedan mucavac. Ostali ga upitaju u čemu je tajna njegova uspjeha. Ja dođem na vrata i kažem: Kuuuupiiite ovu Bibliiju ili ćuuu vam je pppppročitat! – odgovori ovaj.

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)