Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom Novo!

0 preuzimanja

djecak-kolac-ilustracijaJedna je žena dovela svog sinčića Mahatmi Gandhiju i zamolila ga: "Reci mu da više ne jede kolače." "Budi tako dobra pa ga dovedi za tri dana.", odgovori Gandhi. Nakon tri dana dođe žena, a Gandhi reče dječaku: "Nemoj više jesti kolače!" Žena upita: "Zašto smo morali čekati tri dana da bi mu to rekao?" Mahatma odgovori: "Zato što sam prije tri dana i ja jeo kolače."   Kad bi svi koji zapovijedaju, propovijedaju, preporučuju, viču i potiču odlučili činiti ono što traže da drugi čine, ovaj bi svijet bio raj na zemlji.

Pregleda: 2140 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Trgovanje školom - priča o odgoju
Trgovanje školom - priča o odgoju

Trgovac je htio na brzinu školovati sina. Gledao je školski program i zaključio kako je preopširan.

Zanimljivosti

Agori, štovatelji božice Kali, ženske manifestacije boga Šive, žive na krematorijima, meditiraju sjedeći na mrtvacima, jedu ljudsko meso, a ponekad čak i spolno opće sa mrtvacima. Smatraju da konzumiranjem droga i alkohola, te jedenjem zaista svega zadovoljavaju božicu. Velika većina ih nije dovoljno snažna za takav način štovanja pa poludi.

Humor

Jednom prilikom su upitali jednu majku kako je njen sin tako dobar u crkvi. – Pa kažem mu, ako bude bio nemiran zbunit će svećenika, pa će on propovijed početi opet ispočetka. I to uvijek upali.

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)