Božje uho Novo!

0 preuzimanja

afrikanka-clipartSin bogatoga američkog bijelca upita kćerku crnopute sluškinje: - Jenny, moliš li se ti Bogu? Nakon kraćeg oklijevanja, djevojčica odgovori: Naravno. Svaki dan! Dječak nastavi: - Ti dakle vjeruješ da Bog uslišava tvoje molitve kao i molitve bijele djece? Djevojčica je ostala zatečena, ali ipak odgovori s punim pouzdanjem: - Ja svoje molitve upućujem Božjem uhu a ne njegovim očima.

autor nepoznat

Pregleda: 747 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Osmijeh
Osmijeh
osmjeh_ilustracijaOsmijeh je kao zeleno svjetlo na semaforu, Kao slatko grožđe na stolu, kao cika djece u toplome moru; Osmijeh je kao novac iz punog novčanika za beskućnika, kao sloboda za uznika; osmijeh je poput kruha za gladna čovjeka. Smiješiti se, to nije posao lak. Ti svojim osmijehom svijetliš i razgoniš mrak. Tvoj osmijeh je uvijek za druge i samo za druge ga nosiš… I, upamti dobro, što više ga trošiš, još više potom tvoje srce puni životom. Imati osmijeh na licu, to ti je kao hodati s vrećom i sve oko sebe darivati srećom. Osmijeh je kao najljepši cvijet za voljeno biće. Iz osmijeha mijenja se svijet i bolji niče. (Božidar Prosenjak)
Bit ćeš siguran da voliš - Mali Princ
Bit ćeš siguran da voliš - Mali Princ

“Nitko me ne voli”, reče Mali Princ i sakrije rukama lice.“Voliš li ti ikoga?” upita Lisica.“Volim svoju ružu, ali…”, reče Mali Princ i zastane.

Zanimljivosti

List papirusa koji se izrađivao slaganjem, prešanjem i sušenjem tankih vlakana odrezanih ispod kore bio je bjelkaste boje a s vremenom bi požutio.

Humor

Mladi se svećenik vratio iz Rima nakon obrane doktorata i reče svojoj baki: “Bako, doktorirao sam filozofiju!” “Bože blagi, kakvih sve bolesti ima na ovome svijetu!” – reče baka.

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)