Bijela marama - B. Ferrero Novo!

0 preuzimanja

kuca-ilustracija1Polako se bližio izlazak iz zatvora. U zatvoreniku se sve više budio strah pred susretom s ukućanima. Hoće li me primiti? Ili će me prezreti i odbaciti? Bojao se pravoga odgovora. Stoga odluči: zaboravit ću dom i svoje!

Jedva je odlučio ukrcati se na vlak. Putovanje ga je iscrpljivalo. Bojao se svakoga zavoja.

No, potajno se ipak nadao da će ga toplo prihvatiti pa je napisao pismo: Na jabuku pred kućom objesite mi znak ako me niste odbacili – bijelu maramu koju ću moći vidjeti iz vlaka.

Kad je vlak stao i on došao pred kuću, na jabuci je ugledao tisuće marama!

Jabuka je cvala maramama oproštenja i radosne dobrodošlice!

Pregleda: 766 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Pravi asketski život
Pravi asketski život

Dok je s uspavanim djetetom na grudima ležala njegova žena spavajući mirno na jednoj polovici kreveta lažni asketa je oko ponoći objavio: 'Vrijeme je da ostavim svoj dom i potražim Boga.

Ima li Bog smisla za humor?
Ima li Bog smisla za humor?
(Adalbert Ludwig Balling) zirafa_animacijaSigurno da Bog ima humora! Tko je stvorio šarenu papigu? Tko je stvorio šaljivu zebru: Tko dosjetljivog majmuna? Tko nehajnog pelikana? Tko znatiželjnu žirafu? Tko je stvorio sve ove ljupke i vesele životinje? To nije mogao natmurenjak. Samo je Bog s humorom i šalom mogao takvo što stvoriti. Samo je nasmiješeni Bog to mogao.

Zanimljivosti

Najveće zvono u Hrvatskoj, zvono zagrebačke katedrale, teško je gotovo 6 tona.

Humor

Na satu vjeronauka: – Koja je razlika između kršćanskoga i muslimanskog braka? – Muslimani smiju imati više žena a kršćani samo jednu. I to se zove monotonija.

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)