Lav i miš - ezopova basna Novo!

0 preuzimanja

lav_clipart_ilustracijaDok je lav spavao u šumi, Seoski miševi su plesali. Jedan od njih, neoprezan, skočio je na usnulog lava. Lav je nesretnika poklopio svojom šapom. Miš je zacvilio: pusti me i služit ću ti cijeli život. Kralj životinja se na to počeo smijati i pustio miša. Prošlo je mnogo dana. Lav je pao u lovačku zamku i zamka ga je podigla u zrak. Miš je čuo njegovo zapomaganje, dotrčao je i počeo grickati konop. Kako je u tome bio pravi majstor oslobodio je lava. Nakon što ga je oslobodio reče mu: “smijao si mi se jer nisi mogao vjerovati da ti mogu vratiti dobro koje si mi učinio. Sad znaš da i mi mali sitni miševi možemo pomoći velikima i snažnima. Zato poštuj i pomozi svakoga, a osobito slabije od sebe.

Ezopova basna

Pregleda: 5010 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 14. 11. 2019.

Slični dokumenti

Smijeh u gradoblaku
Smijeh u gradoblaku

Gradoblak je bio najmoderniji grad na svijetu. Bio je tako napredan da u njemu nije trebalo ništa više pronalaziti. Na ulicama se moglo vidjeti jedino robote. Nije bilo ni liječnika, ni učitelja, ni policajaca, ni električara...

Avantura Koka i Roka
Avantura Koka i Roka

Koko i Roko bili su dvije vlasi koje su živjele na istoj glavi. Bili su veliki prijatelji, jer su rasli zajedno. Najviše od svega voljeli su se igrati s prijateljima. Kad bi bilo puno peruti, oni bi načinili male loptice i bacali ih jedni drugima ili bi se urotili protiv nekog čuperka ili protiv zalisaka.

Zanimljivosti

Najmanje stablo na svijetu (polarna vrba) naraste do 3 centimetra.

Humor

Ivice, nabroji Deset zapovijedi ne moraš po redu. – Osma, prva, peta, deseta, treća, četvrta, deveta, druga, sedma, šesta.

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)