Zavoli ih! Novo!

0 preuzimanja

cvijece_zuto_leptir_ilustracijaKoliko nas ljudi svakodnevno izluđuje i naljuti? Da ih pokušamo osvojiti i zavoljeti?

Neki čovjek odluči urediti svoj vrt pred kućom: posije englesku travu i uskoro iznikne lijepa zelena površina. Puno je vremena i pažnje posvećivao vrtu, ali se na proljeće začudi i naljuti, jer je u gustoj travi pronašao nekoliko žutih cvjetova. Požurio ih je iščupati. Ali su već sljedećih dana nicali novi cvjetovi, cvjetovi maslačka. Ode u trgovinu i kupi otrov za poljsko cvijeće. Nije pomoglo.

Od tog vremena njegov rad u vrtu pretvori se u bjesomučnu borbu protiv žutog cvijeća, koje je svakim danom sve više raslo i cvjetalo. „Što mogu još poduzeti“, povjeri čovjek brigu svojoj ženi. „A zašto ne pokušaš zavoljeti to cvijeće?“ odgovori mirno žena. I čovjek posluša. Uskoro su mu divni uzorci maslačaka postali najljepši ukras zelenoj podlozi vrta. Od tada je mirno i zadovoljno živio.

 

TKO NAS NALJUTI POKORIO NAS JE! (E. Kenny)

Pregleda: 717 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ti si jedinstveno biće
Ti si jedinstveno biće

Drvenci su mali narod drvenih lutaka. Sve drvene lutke načinio je rezbar Eli. Njegova radionica bijaše na brijegu ponad gradića.

Sportski auto - priča
Sportski auto - priča

Mladi se čovjek spremao maturirati. Mnogo se mjeseci divio predivnom sportskom autu u izlogu. Znajući da je njegov otac dovoljno imućan da mu ga kupi, rekao mu je da je to jedino što bi htio.

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

– Što naprave naši nogometaši kad pobijede Argentinu? – Ugase playstation!

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)