Plimsollov znak Novo!

0 preuzimanja

brod-santa-leda-animacijaSamuel Plimsoll prije stotinu godina bio je član britanskoga parlamenta. Mučilo ga je zašto su brodovi morali prevoziti toliko težak teret da ih je on potapao i uzrokovao smrt mornara i materijalnu štetu. Uspio je postići izglasavanje zakona koji je propisivao da se na svim teretnim brodovima mora povući crta. Kad bi se teret utovarivao na brod i kad bi brod potonuo do te crte – moralo se prestati s utovarom. Mornari su to pravilo prozvali Plimsollov vodeni znak. I mi ljudi imamo Plimsollov znak. Postoji granica do koje se smijemo opteretiti. Moramo znati da su naše sposobnosti ograničene i da trebamo trenutke odmora, opuštanja, duhovnosti i povezanosti. Znamo li si nacrtati Plimsollov znak?

Pregleda: 715 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Molitva nepoznatog vojnika
Molitva nepoznatog vojnika

molitva_ruke_krizMolio sam Boga za jakost, a on me načinio slabim da bih bio skroman i ponizan.

Molio sam njegovu pomoć da bih činio velika djela, a on me učinio malenim da bih činio dobra djela. Molio sam za bogatstvo i dobra da bih bio sretan i bezbrižan, on me učinio siromašnim da bih bio mudar, neovisan i slobodan. Molio sam za sve svari ovoga svijeta kako bih uživao život. A on mi dade život da bih se radovao stvarima u svijetu. Ništa nisam dobio od onog sto sam tražio, ali sam dobio sve ono što je bilo dobro za mene. Moja je molitva bila protiv mene uslišana. Ja sam blagoslovljen čovjek medu ljudima.

Nepoznati vojnik na ratištu

Pastirova tajna - poučna priča za vjeronauk
Pastirova tajna - poučna priča za vjeronauk

Neki je čovjek živio neprestano s crnim oblacima na duši. Nije vjerovao u dobrotu, osobito u Božju dobrotu i ljubav.

Jednoga dana dok je, zadubljen u svoje crne slutnje tumarao brdima iznad sela, susretne pastira.

Zanimljivosti

Prvi Martirologij (popis svetaca Crkve) objavljen je 1584. na zahtjev pape Grgura 13.

Humor

Vjernik priđe jednom svećeniku i upita: “Tražim savršenu župu u koju bi se mogao uključiti. Koju biste mi preporučili?” Svećenik ga tužno pogleda i reče: “To će biti teško. Jer kad se vi u nju uključite, prestati će biti savršena”.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )