Bog te ljubi Novo!

0 preuzimanja

ucenici_sjeneUčenici su primijetili da uvijek propitkujem iste učenike, a i sam sam to primijetio. Zašto to činim, zapitah se. A ti su mi učenici bili veoma dragi, rado sam gledao u njihove oči i radovao se njihovom osmijehu, pa čak sam želio naći učešća i u njihovim brigama i suzama. Oni su bili moji ljubimci.

A onda mi jednog dana na pamet dođe ova misao koju želim sada s vama podijeliti.

Godinama sam u sebi izricao ovakve riječi: "Zašto me, Gospodine, toliko bičuješ, provjeravaš, ispituješ, iskušavaš i svim valima svojim prekrivaš? Kad će biti kraj tvojoj kušnji? Umoran sam više od tvojih ispita."

I tako, kad sam postao ostarjeli profesor, pa kad sam i sam propitkivao iste ljubljene učenike, pomislih: "Možda mene Bog posebno ljubi."

dr. Dario Miletić

Pregleda: 715 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Noge nisu potrebne za ples - priča o optimizmu
Noge nisu potrebne za ples - priča o optimizmu

Karijera poznate indijske balerine, Sudhe Čandran, bila je bukvalno presječena kad je doživjela nesreću poslije koje joj je amputirana desna noga.

Dva skakavca - poučna priča o prijateljstvu
Dva skakavca - poučna priča o prijateljstvu

Porječkala se dva skakavca. Jedan je rekao: Ja sam najbolji skakavac. Mogu skočiti mnogo više od tebe. I skoči na visoko stablo.

Zanimljivosti

Prema Dioklecijanovom ediktu o cijenama iz 301. (ulomci pronađeni u Aphrodisiasu u Turskoj) učitelj u osnovnoj školi imao je mjesečnu plaću po dječaku jednaku plaći zidara, stolara, tesara, kovača, pekara, vapnara, polagača kamenih pločnika, kolara, graditelja riječnih brodova, štukatera dnevno s prehranom.

Humor

Do biskupa je došao glas da jedan od mlađih svećenika gotovo nikada ne moli brevijar. Za vrijeme vizitacije pregleda mu brevijar i pokaže svoj: – “Moj brevijar je gotovo potrošen a vaš je kao nov!” “Za razliku od Vas ja svoje stvari držim uredne!” – odgovori svećenik.

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)