Žličica - o pripravi za smrt Novo!

0 preuzimanja

U bolnici svećenik posjećuje jednu dragu staricu: - Kako ste danas, bako? - Dragi moj župniče, dobro je. Što ću se žaliti, već sam stara. Gospodin mi je podario divan život i ja sam spremna za vječnost. Željela bih vas nešto zamoliti. Kada umrem neka me pokopaju sa žličicom u ruci. - Sa žličicom?! Oprostite, ali zašto sa žličicom? - Još kada sam bila sasvim mala, uvijek sam rado sjedala za blagdanski stol, na ručkove i večere. I uvijek bih, sve do danas, prvo pogledala stoji li mala žlica pored tanjura. I uvijek bih, sve do danas, prvo pogledala stoji li mala žlica pored tanjura. Ne razumijem?!? - reče župnik - Pa najbolje uvijek dolazi na kraju. – odgovori starica Kada ljudi budu prolazili pored mog lijesa i kad se zapitaju što će mi žličica u ruci... recite im da imam žličicu jer me tek sad čeka ono najbolje!

Pregleda: 1670 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Newtonov poučak o uskrsnuću mrtvih
Newtonov poučak o uskrsnuću mrtvih

Jednom su zapitali Isaca Newtona: Kako je moguće da tijela mrtvih, odavno raspadnuta, ponovo postanu tijela svojih duša?

Cipele koje vode u raj ili u pakao
Cipele koje vode u raj ili u pakao

Kad je umro neki čovjek, htjedoše iskušati mudra starca.

- Znaš li nam reći kamo će on sada poći - u raj ili u pakao? -upitaše ga.

Zanimljivosti

Petak se smatra nesretnim danom od davnine i pripisuje mu se npr. da je Eva nagovorila Adama da “zagrize jabuku” u petak, potop u Noino vrijeme je započeo u petak, Bog je u petak graditeljima Babilonske kule pomiješao jezike, a i Solomonov hram razoren je upravo u petak.

Humor

Propovjednik upita svoje župljane: Koliko vas je oprostilo neprijateljima? Oko 80% podigne ruke. Župnik ponovi pitanje glasnije, strožim tonom. Ovaj put svi podignu ruke osim jedne stare gospođe. Župnik ju upita: Zar vi ne namjeravate oprostiti svojim neprijateljima? – Ja nemam neprijatelja, starica će na to. – To je stvarno neobično. Koliko imate godina? – 98. Sve sam ih nadživjela.

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)