Uloženi novac - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

Izbio je požar i širio se nevjerojatnom brzinom.

Profesionalni vatrogasci, sa svom silom opreme, nemoćno su promatrali kako vatra guta sve pred sobom i prijeti naselju.

I dok su domišljali kako spriječiti katastrofu, ni od kuda se pojavilo vatrogasno vozilo DVD-a i uletjelo u vatrenu stihiju. Iz njega su iskočili vatrogasci i svime što su imali pri sebi počeli gasiti vatru.

Vidjevši to, priključili su im se profesionalci, i zajedničkim nadljudskim naporima ugasili požar.

Vatrogasci iz DVD-a su svojim herojskim činom zaslužili čestitke, ali i zahvalnicu grada uz pripadajuću novčanu nagradu.

Upitani u što će uložiti novac jednoglasno su uzvratili: - U NOVE KOČNICE!

Pregleda: 827 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Stuba više - priča o životnim poteškoćama
Stuba više - priča o životnim poteškoćama

Jednog je dana seljakov magarac pao u bunar. Životinja je satima zapomagala dok je seljak pokušao dokučiti što učiniti.

Narcis - priča o oholosti
Narcis - priča o oholosti

narcis_oholost_ilustracijaPrema grčkoj mitologiji nimfa Eho zaljubila se u prelijepog mladića Narcisa koji na nju uopće nije obraćao pažnju. Eho je venula od tuge sve dok od nje nije ostalo ništa osim glasa. Boginja Osvete osudila je oholog Narcisa da se zaljubi u svoj odraz u jezeru. Toliko je bio opčinjen sobom da je jednog dana upao u jezero i utopio se. Poslije Narcisove smrti, došle su Drijade - gorske vile - i vidjele da se jezero pretvorilo u vrč slanih suza. „Zašto plačeš?” - pitale su ga. „Oplakujem Narcisa”, reče jezero. „Ah, ne čudi nas što oplakuješ Narcisa. Mi smo stalno po šumi trčale za njim, a jedino si ti imalo prilike izbliza promatrati njegovu ljepotu.” “Narcis je bio lijep?” - iznenadi se jezero. “Tko bi to mogao znati bolje od tebe? Na tvoje se obale svakog dana naslanjao.” - odgovoriše Drijade. Jezero zašutje trenutak pa reče: „Oplakujem Narcisa, ne zbog njegove ljepote, već zato što sam, svaki put kada bi legao na moje obale, gledao kako se u dubini njegovih očiju zrcali moja vlastita ljepota.”

Oscar Wilde

  Prepoznaješ li sebe u Narcisu ili u jezeru? OHOLOST JE TEŠKI GRIJEH IZ KOJEGA NASTAJU MNOGI DRUGI GRIJESI  

Zanimljivosti

Subotnji dan hoda je bio 2000 lakata, a 6 lakata je 1 trstika.

Humor

U nekom zatvoru svećenik obilazi zatvorenike i započinje razgovarati s jednim od njih: “Zbog čega si ovdje, sinko?” “Velečasni, zato što su prozori previsoki, a rešetke prejake.”

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)