Izbor - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

pepeo_cvijetNeki je čovjek teško podnosio životne nevolje te se potužio jednom mudrom čovjeku: "Ne mogu više! Život mi je postao nepodnošljiv."

Čovjek uze šaku pepela, baci ga u čašu punu bistre vode koja je stajala na stolu i reče: "Ovo su patnje." Voda u čaši se zamuti i pretvori u blato.

Učitelj prolije vodu.

Uze još jednu šaku pepela, pokaza je čovjeku, otvori prozor i prospe pepeo u more. Pepeo se izgubi u moru, a more osta kakvo je i bilo.

"Vidiš!" mudri čovjek će. "Svakoga dana stani i odluči hoćeš li biti čaša vode ili more."

Pregleda: 770 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Stvaranje žene
Stvaranje žene
muskarac-zena Žena je stvorena iz muškog rebra. Ne iz glave da bude nadmoćna. Ne iz stopala po kojem se hoda. Nego iz muškog rebra, da bude jednaka! Ispod ruke, da bude zaštićena… i sa strane srca, da bude ljubljena... Budi jako pažljiv da ne natjeraš ženu u plač… jer Bog broji njezine suze.. Talmud
Bog (ne) odgovara na molitve
Bog (ne) odgovara na molitve
brodolom-ilustracija-clipartJedini preživjeli brodolomac našao se na malom, nenaseljenom otoku. Žarko se molio Bogu da ga spasi i svaki dan bi gledao prema horizontu nailazi li netko da mu pomogne. Umoran i obeshrabren počeo je graditi kolibu kako bi se imao gdje skloniti od nevremena. Jednoga dana, kad je otišao tražiti nešto za jelo –primijeti veliki dim koji se prema nebu uzdizao iz njegove kolibe. Bio je strašno ljut i tužan. Bože, kako si mi ovo mogao učiniti?! Rano, sljedećega dana, probudio ga je zvuk brodskoga motora koji se približavao otoku. Ali... – upitao je ljude koji su ga došli spasiti – kako ste znali da sam tu?! Vidjeli smo tvoje dimne signale! NEMOJ SE OBESHRABRITI KAD TI NEŠTO POĐE PO ZLU. SJETI SE: TO BI MOGLI BITI „DIMNI SIGNALI“ I MILOST BOŽJA... autor nepoznat

Zanimljivosti

Najveća crkva na svijetu je Notre-Dame de la Paix. Nalazi se u Yamoussoukrou na Obali Bjelokosti. Dovršena je godine 1989.

Humor

MAJKA: Sine, jesi li bio dobar u crkvi? SIN: Jesam, mama. Sve sam slušao i pazio, a kad mi je jedan gospodin ponudio košaricu s novcem rekao sam: “Ne, hvala!”

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)