Zaključivanje Novo!

0 preuzimanja

sator_ilustracijaZapovjednik i prvi časnik su na terenu. Rastvorili su vreće i spremaju se na spavanje, kad li će časnik: - Gospodine, pogledajte prema gore i recite što vidite. - Vidim milijune zvijezda. - I što vam to govori gospodine? - Astronomski: postoje milijuni galaksija i vjerojatno trilijuni planeta. Teološki gledano, vidim koliko je Bog moćan, a kako smo mi mali i beznačajni. Meteorološki – sutra ćemo imati divan dan. A što vama govori pogled u nebo? - Govori mi, gospodine, da nam je netko ukrao šator. dodatak priči: Često nam je rješenje pred nosom, ali ga ne vidimo ili ne želimo vidjeti. Nekad i zato jer bismo onda morali nešto poduzeti, a na to nismo spremni ili nam se - ne da.

autor nepoznat

Pregleda: 790 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Prava ljubav
Prava ljubav

Neki se kraljević zaljubi, ali je njegova odabranica bila obična djevojka, pekarova kći, siromašna, ali lijepa i plemenita žena. Nekoliko su godina u braku živjeli skladno i sretno.

Štap
Štap

Za mojim vratima visi čitav niz štapova.

Oni me podsjećaju na razne zgode iz mog života. Ali posebnu pažnju zaslužuje samo jedan, i to onaj s kožnatim navlakom. No da mi pripovijedam kako sam došao do njega. Slučaj nije za mene ni malo pohvalan!

Zanimljivosti

Zaštitnik Venecije, sumnjivo lijepog grada, kako reče Thomas Mann bio je sv. Teodor dok mletački trgovci nisu 828. g. ukrali relikviju sv. Marka iz Aleksandrije.

Humor

Ivica upita Pericu nakon završenog školskog rada: “Kako si napisao?” “Nisam imao pojma, predao sam prazan list.” “O, ne! I ja isto. Učiteljica će misliti da smo prepisivali.“

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)